Neljapaat alistas pärnakad Pärnu jõel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale võistlusi Andres Nöpsi (esiplaanil) tehtud selfi võiduka neljapaadi seltskonnaga: Rasmus Tensing (vasakult), Joonatan Kama ja Karl August Ruusalepp.
Peale võistlusi Andres Nöpsi (esiplaanil) tehtud selfi võiduka neljapaadi seltskonnaga: Rasmus Tensing (vasakult), Joonatan Kama ja Karl August Ruusalepp. Foto: Sõudeliit

Noored Tartu sõudjad võitsid Eesti meistritiitli. Möödunud nädalavahetusel Pärnus peetud sõudmise Eesti noorte meistrivõistlustel võitsid Tartu ülikooli spordiklubi sõudjad neljapaadis esikoha ning tõid koju palju pronksmedaleid.

Eesti noorte sõudmise meistrivõistlustel neli medalit võitnud Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sõudja Andres Nöps rääkis, et esmalt ta ei lootnud, et võistlustel nii hästi läheb, ning pigem oli see suur üllatus, sest konkurendid olid tugevad. «See, et me võitsime, tekitas uskumatu tunde, varem pole meil nii hästi läinud,» ütles ta.

Nöpsi sõnul aitas nende neljapaadi võidule kaasa ühtne tiimitunne ning see, et kõik andsid maksimumi. «Meie spordiklubil on kõige tugevam spordivaim,» märkis ta.

Kahepaadiga võidetud pronks jäi Nöpsil kripeldama, sest kaotus oli tulnud üsna napilt.

Eelmisel aastal neljapaadil nii hästi ei läinud, tookord jäädi neljandaks.

Andres Nöps võitis tänavu neljapaadiga kulla ning kahe-, ühe- ja kaheksapaadiga pronksmedali.  

Hea tiimitöö

Võistlustel meistritiitli ning kaks pronksi võitnud Karl August Ruusalepp ütles, et tegelikult oli teada, et nad võidavad neljapaadiga medali, ning pigem läksid nad sõitma pingevabalt.

«Me teadsime, et oleme tugevad, kuid see, et me Pärnut võitsime, oli päris suur üllatus, sest tavaliselt me kaotame neile,» sõnas ta.

Ruusalepp rääkis, et nelja- ega kahepaadiga pole koos trenne tehtud ning sujuv koostöö oli üsna üllatav.

Nagu Nöpsil, jäi ka Ruusa­lepal kripeldama kahepaadi sõit, muude sõitudega jäi ta väga rahule.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi treener ning meistrivõistlustel noori juhendanud Heigo Tiidemaa sõnas, et enne võistlusi teevad nad teise treeneri Reigo Pihlakuga selgeks, missugusel paadiklassil on kõige rohkem potentsiaali. Tii­de­maa ütles, et kõige lootustandvamaks osutuski meistritiitli võitnud neljapaat.

Erinevad treenerid

Tiidemaa sõnul tuli võit üllatusena, kuna Pärnu sõudjad on füüsiliselt väga tugevad.

«Kolm pärnakat on osalenud maailmameistrivõistlustel ning on ka Eesti koondise liidrid. Seetõttu arvasid nad, et saavad lihtsamalt läbi, kuid tegelikult osutus olukord vastupidiseks,» märkis ta. Tiidemaa rääkis, et võidule aitas neljapaadi tehniline küpsus ning tarkus. «Vastased läksid stardist välja korraliku tulega, kuid meie kasutasime rohkem pead.»

Heigo Tiidemaa juhendab Karl August Ruusaleppa, Rasmus Tensingut ja Joonatan Kama. Andres Nöpsi treenib Rei­go Pihlak.

Tiidemaa ütles, et kõik poisid on ühest spordiklubist, neid on terve suvi ühtemoodi õpetatud ning selle tõttu erinevad treenerid probleeme ei tekita. Võistlustel juhendab treeneritest see, kelle õpilasi osaleb kõige rohkem.

Kas teate?

Sõudepoisid

• Meistritiitli võitnud neljapaati kuulusid peale Andres Nöpsi ning Karl August Ruusalepa Rasmus Tensing, Joonatan Kama ja roolija Rainer Arumäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles