Jõesuusse plaanitakse automaat-ilmajaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõesuu. Pilt on illustratiivne.
Jõesuu. Pilt on illustratiivne. Foto: Liisi Seil/Sakala

Võrtsjärve sihtasutus soovib Kolga-Jaani ja Rannu valla piiril asuvale Jõesuu puhkealale paigaldada automaatilmajaama. Vajalik raha loodetakse annetustest kokku koguda kuu jooksul.

Võrtsjärve sihtasutuse juhataja Kärt Leppik ütles, et ilmajaama on vaja eelkõige surfaritele ja kaluritele, kes saavad sellelt vaadata näiteks tuule suunda. Jaama paigaldamise algatajad olidki surfarid, kes olid nõus ka ise selle ostu panustama, rääkis Leppik. Kuigi idee tekkis juba mullu, pole paraku siiani selle teostamiseks raha jätkunud.

Leppiku sõnul koristati eelmisel aastal järverannast hulga pilliroogu ning nüüd on Jõesuus suurepärane surfikoht. Tänu sellega kaasnevale lisaklientuurile elavnes ka ilmajaama teema. Eeltöö seadme paika panemiseks on tehtud ning tulevane jaam leiab tõenäoliselt koha kas külastuskeskuse või vaatetorni katusel, rääkis Leppik. Vaatlusandmeid edastatakse sihtasutuse kodulehe kaudu.

Automaatilmajaam koos paigaldusega maksab 780 eurot. Raha püütakse kokku saada kuu jooksul, kuid vajaduse korral jätkatakse toetuste kogumist kauem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles