Kohvik Sõsar lõpetas tegevuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Sõsar.
Kohvik Sõsar. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Rüütli tänaval asunud Sõsara kohvik on praeguseks oma tegevuse lõpetanud ning samades ruumides jätkab vaid Tiki baar.

Mullu detsembri alguses end perekohvikuna reklaamides uksed avanud Sõsar hakkas juba aprillis õhtu- ja öötundidel tegutsema ka Tiki baarina.

Sõsara kohviku üks omanikest, Liivi Lõhmus ütles sulgemise kohta, et muutub kohviku kontseptsioon ning rohkem teemat kommenteerima ei soostunud. 

Tiki baari eestvedaja Ove Tombak sõnas, et toitu samades ruumides enam ei pakuta. Küll aga säilib mitmesuguste ürituste tarbeks selle ettetellimise võimalus ning söök valmistatakse kohapeal. Septembrist hakkab Tiki baar lahti olema õhtuti kõikidel päevadel peale pühapäeva. 

Nii kohvik Sõsar kui ka Tiki baar tegutsevad sama juriidilise keha alt, seega on kõik otsused langetanud üks ja sama juhatus, rääkis Tombak. Kohviku täpsemaid sulgemispõhjuseid ei nõustunud ka tema avaldama. Ta lisas siiski, et kuna Sõsara spetsialiteet oli koogid ja tordid, sai oluliseks sulgemispõhjuseks usaldusväärse kondiitri puudumine.

Tartu linnavalitsuse kaubandusjärelevalve peaspetsialist Ene Palu ütles, et Rüütli tänaval on joogikohti tõesti palju ja ju siis ei tasunud täistoitlustamine end ära. Ta lisas, et kuna kehtib ettevõtlusvabadus, siis ei saa asutusele suuna muutmisel kätt ette panna, kui too leiab, et nende pakutav teenus pole enam kasumlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles