Galerii: Tartu rulluisumaratoni võitis Kert Keskpaik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõidetud 42km pikkusel 8. Tartu Rulluisumaratonil tuli kolmandat korda rulluisumaratoni ajaloos võit Eestisse, kui oma teise võidu võttis Kert Keskpaik.

Aegade kõige kõvemas konkurentsis toimunud 8. Tartu Rulluisumaratonil sai otsustavaks Keskpaiga, poolaka Wojciech Barani ja venelase Nikolai Jugai äraminek juba sõidu esimeses pooles. Kolm meest jäidki lõpuni ette. Paar kilomeetrit enne lõppu jäi maha Jugai ning lõpusirgel oli Baran eestlase Keskpaiga vastu relvitu.

Eile sprindivõistluse jalavigastuse tõttu pooleli jätnud Keskpaiga tänane võistlemine oli tegelikult enne starti suure kahtluse all. “Adrenaliin oli üleval, sõidu ajal ei pannud väga palju tähele, aga kolm-neli korda käis jalast ikka raks läbi,” rääkis Keskpaik, kuidas ta pidi võidule vaatamata siiski terve distantsi vältel vigastusega võitlema.

“Ma teadsin, et vorm on hea, aga eilne vigastus pani mind tänase osas sügavalt kahtlema. Rebestasin eile sprindis reie sisekülge ja märjaga oleks tänane sõit minu poolt kindlasti katki jäänud,” ütles Keskpaik pärast võidukat finišit. “Kuskil 18 kilomeetri peal oli rünnak ja tundsin, et minek on hea. Kolm kilomeetrit enne lõppu tegin veel ühe kiirenduse – ei tahtnud päris lõpu peale kogu asja jätta”.

Naiste arvestuses tuli võitjaks lätlanna Laima Kaufina, kes edestas finišijoonel ülinapilt eelmise aasta võitjat Marina Zuevat Valgevenest.

Kokku läks täna rajale 1063 rulluisusõpra. 696 pikemale 42km distantsile ja 367 lühemale 21km distantsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles