Taasiseseisvumise päev tuleb sportlik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksmine. Illustreeriv foto.
Jooksmine. Illustreeriv foto. Foto: Küllike Rooväli

Tartu jooksusarja teisel etapil saavad spordisõbrad tähistada taasiseseisvuspäeva 10-kilomeetrise suvejooksuga ning esimest korda on kavas viie kilomeetri distants.

Jooksusarja korraldaja Jaanus Mäe sõnul on teist aastat järjest toimuv suvejooks eriline, sest ei ole teist spordisündmust, kus saaks osaleda taasiseseisvumispäeval. Mäe rääkis, et riigipühal on hea sellist üritust korraldada, sest inimestel on vaba päev ja nii mõnigi tahab veeta seda sportlikult.

Sellel aastal saab suvejooksul osaleda ka lühemal, viiekilomeetrisel lisadistantsil, kuid jooksusarja arvestusse see ei kuulu.

Mäe ütles, et ürituse eesmärk on tutvustada kohalikele linna spordiradu, kaasata spordihuvilisi üle Eesti, väärtustada rahvasporti ning eelkõige propageerida sportlikke eluviise.

Muutunud rada

Võrreldes eelmise aastaga on Mäe sõnul jooksurajad teedeehituse tõttu natuke muutunud. Need kulgevad peamiselt Ihaste linnaosas. Start ja finiš asuvad Annelinna spordimaja ees.

Peale jooksudistantside on kavas ka 10-kilomeetrine suvekõnd. Käijad ja kepikõndijad stardivad jooksjaterivi lõpus. Lastele toimub Mr. Pritti jooks, mille distants on 400 meetrit. Lastejooksul osavõtumaksu pole.

Mäe ütles, et ilusa ilma korral ootavad nad 500 jooksjat ja 75 kõndijat ning lastejooksule 300 osalejat. Tema sõnul võib mõjutada osavõtjate hulka nädalavahetusel peetud ööjooks, sest nii mõnigi pole võib-olla kolmapäevaks veel taastunud.

Kolmas etapp novembris

Suvejooks on üks kolmest 2. Tartu jooksusarja etapist.

Esimene etapp, parkmetsajooks, korraldati 12. aprillil ning viimane on 22. novembril. Koondarvestus selgitatakse välja kolme jooksu aegade liitmisel. Kolmel etapil võistlemine tagab ka jooksusarjas arvestuse. Lastejooksude ja tervisekõnni koondarvestust ei tehta.

Kas teate?

Suvejooks

• Lastejooks kl 10.30.

• 5 km jooks kl 12.

• Suvejooks (10 km) kl 12.10.

• Suvekõnd (10 km) kl 12.10.

• Jooksudele ja kõnnile on võimalik registreeruda ka võistluspäeva hommikul kell 10–11.45, lastejooksule 9–10.15.

• Jooksude osavõtutasu võistluspäeval 15 eurot, kõnnil 10 eurot.

• 2. Tartu jooksusarja viimane etapp 22.11: novembrijooks (5 km) ja novembrikõnd (5 km).

Allikas www.treenitus.eu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles