Galerii: jõerahvas nautis paraadi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emajõe festivali enim publikut peibutavaks ürituseks võib pidada jõeparaadi, kus paadiomanikud korraldavad jõel korraliku ummiku ning annavad linlastele lühikese aja vältel hea ülevaate arvukatest praegu Emajõe vesikonnas liiklevatest veesõidukitest.

Paatkonnad alates õige väikestest ja maksimaalselt kaks inimest mahutavatest jõeristlejatest kuni suurte kaatrite, puitlaevade ja lõbusõiduparvedeni välja kogunesid aegsasti Turusillast allavoolu. Üsna suur osa paraadile minejatest oli end ka meeleolukalt kostümeerinud. Näha sai nii inglirüüs tütarlapsi kui musta riietunud mereröövleid. Mitme kaatri peal käis korralik pidu koos muusika ja tantsuga.

Kella 18 paiku hakkasid nad kõik ülesvoolu sõitma, et näidata end ja oma sõiduvahendit kesklinna kogunenud inimestele. Publik sai kuulda asjalikke kommentaare pea iga paadi kohta. Mitmed olid oma vanale Progressile või Dneprile andnud uue põneva välimuse, teised tulnud poosetama uhkete ja võimsate merekaatritega. Nende vahel sai näha erinevast materjalist väiksemaid stiilseid jõelaevu.

Võimsamate mootoritega varustatud kiirpaadid kippusid vööri tõstes hüppama nagu konnad. Samuti tõsteti mootoreid kõrgemale, et siis gaasi põhja vajutades purskkaevu teha ning publikut märjaks kasta. Publik tegelikult väga jahutust ei vajanudki, sest ilmataat kostitas üritust vihmaga.

Paraad ei möödunud ka päris viperusteta. Tugevamaid kokkupõrkeid silma ei hakanud, kuid üks alus sattus karile. Nimelt Kaarsilla all takerdus üks kaater sõja ajal purustatud Kivisilla varemetele nii tugevasti, et esialgu ta sealt enam lahti ei saanudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles