Abilinnapea Valvo Semilarski eitab ärihuve Lina kvartalis

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvo Semilarski.
Valvo Semilarski. Foto: Margus Ansu

Tänavu 9. aprillil ehk kuus päeva enne lammutusloa taotluse esitamist Tartu abilinnapeana tööle asunud Valvo Semilarski on aastaid olnud Aurorette juhatuse liige, osalenud Lina kvartali planeeringu aruteludel ja põhjendanud nende hoonete lammutamise vajalikkust.

«Nagu kabinetiistungil ütlesin, on see planeering kestnud kaheksa aastat ja olen viimased paar aastat sellest projektist väljas, kuna jaks sai otsa,» ütles ta. «Loomulikult läheb korda, et üks osa linnaruumist saab korda ja kõik oleks rahul, kaasa arvatud avalikkus ja praegune arendaja. See on minupoolne aus vastus.»

Kas seda vastust tuleb mõista, et abilinnapea ei ole selle arendusega seotud ühegi äriühingu ega suhtluskonna kaudu? «Täpselt nii, ma ei ole isiklikult majanduslikult seotud,» ütles Semilarski.

Linnapea Urmas Klaas kinnitas, et Semilarski taandas end siiski eelnõu arutelust.

Krediidiinfo andmeist nähtub, et täielikult Semilarskile kuuluv OÜ KS Club hakkas osalust Aurorettes müüma 2011. aastal ja müüs osaluse lõplikult mullu juunis. Auro­rette juhatuse liige oli Semi­larski läinud aasta jõuludeni.

Endiselt on Semilarski Aurorette Kinnisvara juhatuse liige, mis on registreeritud samale aadressile kui Aurorette. Aurorette Kinnisvara omanike hulka kuulub ka Neinar Seli valdusfirma Rondam.

«Aurorette Kinnisvara on kunagi ammu loodud äriühing, millega käidi ühel konkursil, ja see on seisev firma,» selgitas Aurorette juhatuse liige Kaimo Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles