Veefestival keskendub ohutusele

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe festival. Jõeparaad.
Emajõe festival. Jõeparaad. Foto: Kristjan Teedema

Nagu varasematel aastatel, on Emajõe festivalil tähtsal kohal nii avaveeujumine, kalapüügivõistlus kui ka jõeparaad, kuid tänavu soovitakse tähelepanu juhtida eelkõige veega seotud ohtudele.

Politsei- ja piirivalveameti ning päästjatega on ka varasematel aastatel koostööd tehtud, kuid sellel aastal pannakse veeohutusele eriti suurt rõhku, rääkis festivali peakorraldaja Aile Parmsoo. «Esitluste hulk on suurem, sest ohutuse probleem on üleval, ning arvan, et veefestivalil on just mõistlik sellest rääkida,» nentis ta.

Sildadesprint jääb ära

Järjekorras üheksas festival alustab täna traditsioonilise Emajõe Karika avaveeujumisega. Parmsoo rääkis, et Emajõe reostuse tõttu oli võistluskoht alguses lahtine, nüüd tunneb ta heameelt, et ujumine leiab aset siiski jões, mitte Anne kanalis, sest tegemist on ikkagi Emajõe festivaliga.

Kuigi vesi on puhas, jääb ära kahesillasprint. Peakorraldaja sõnul tehti otsus ujumine ära jätta juba varem, sest Emajõe puhtus oli kahtluse all. «Kuna sildadesprint nõuab suuremat planeerimist kui avaveeujumine, siis viimasel minutil ümber mõelda oleks olnud keeruline, ning tegelikult on korraldajatel sellest väga kahju,» lisas ta.

Heade võtete jõgi

Kaarsilla ja Võidu silla vahel tuleb festivali raames juba kaheksandat korda kalapüügivõistlus, mis on Lõuna-Eesti kalastajate klubi juhatuse liikme Lea Saare sõnul osutunud eriti populaarseks laste hulgas. Saar lisas, et see on pigem sõbralik mõõduvõtt, mitte ponnistus võidu nimel.  

Peale kalapüüdmise leiavad lapsed tegevust ka noorte suvetelgis, mis tuuakse Anne kanali äärest Emajõe festivali territooriumile.

Laupäeval peetakse Kaarsilla juures heategevuslikku pallirallit ning õhtul saab osa tavapärasest jõeparaadist, kuhu on oodata sadakond alust. Mõlemal õhtul saab vaadata kultusfilme ning muidugi ei puudu festivalilt muusikaline pool.

Festival avatakse ametlikult täna kell 21.15 päikeseloojanguparaadiga.


Emajõe festival

Kaarsilla ja Võidu silla vahelisel alal.

Täna

• Kl 17 Emajõe Karika avaveeujumine

• Kl 19.30 lauluahing

• Kl 21.15 päikeseloojangu paraad «Purjede all»

• Kl 23 öökino «Jan Uuspõld läheb Tartusse»

Homme

• Kl 10 kalapüügivõistlus «Heade Võtete Jõgi»

• Kl 16 palliralli

• Kl 18 jõeparaad

• Täpsem kava www.tartu.ee/emajoefestival/programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles