Lina tänava haiglahooned said lammutusloa

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lina tänava majad.
Pildil Lina tänava majad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus otsustas lubada lammutada endise Tartu nakkushaigla hoonetekompleksis hooned aadressiga Lina 7, 9 ja 11, mis on olnud vastavalt eluhoone, abihoone ja pesuköök.

 

Hooned on miljööväärtuslikul alal, kuid ehitusekspertiisi järgi oleks hoonete taastamine suure töömahu ja kuluga ega ole otstarbekas. Linnavalitsus lähtus otsustamisel asjalust, et hoonete seisukord on halb ja omanik ei soovi teha ebamõistlikke kulusid hoonete säilitamiseks.

Linnavalitsus lisab, et hoonete lammutamine võimaldab majanduslikel kaalutlustel säilitada seni paremas olukorras olevad hooned ning pargiala.

Linnavalitsus andis lammutusloa, kuigi selle ala detailplaneeringu menetlemine alles käib. Tartu abilinnapea Jarno Laur nentis, et lammutusloa taotluse tagasilükkamiseks ei olnud õiguslikku alust.

Tartu planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku möönis sama. Ranniku lisas, et planeeringuprotsessi seisukohalt ei ole selline areng hea. Vanade hoonete säilitamine on olnud selle planeeringu keskseid küsimusi.

Kinnistu omaniku Aurorette OÜ juhtatuse liige Kaimo Sepp ütles, et nende jaoks ei ole kõnealuste hoonete säilitamine kunagi küsimuseks tõusnud, sest nende seisund on liiga halb. Sepp lisas, et ehitusinsenerina saab ta seda kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles