Teadlased 22 riigist arutavad metsade muutumist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal Tartus maaülikoolis peetav konverents «Forest landscape mosaics: disturbance, restoration and management at times of global change» käsitleb metsade kasutamist muutuvates keskkonnatingimustes.

Maaülikooli teatel on kokkusaamise eesmärgiks jagada kogemusi metsade häiringute haldamisel ning tutvustada vastavasisuliste uuringute tulemusi. Konverentsi korraldaja, Eesti Maaülikooli vanemteadur Kalev Jõgiste selgitas, et ürituse põhiteemad on seotud metsade säilitamisega maastiku tasemel ja säästva metsakasutusega globaalsete keskkonnamuutuste tingimustes.
 
Kõige kaugemalt kutsutud külaline Sylvie Guthier (Canadian Forest Service) toob oma ettekandes kliimamuutuste mõju vähendamiseks välja vajaduse globaalse ökosüsteemse majandamise strateegia järele. Tähelepanuväärne on ka Eesti koduülikoole esindava Shinya Sugita (Tallinna Ülikool) ettekanne ajaloolistest muutustest metsadünaamikas.
 
Konverents on maaülikoolis juba 12 aastat siin tegutseva metsahäiringute uurimisrühma koordineeritava rahvusvahelise koostöö tulemus. Koostöövõrgustiku jaoks on käesolev kokkusaamine juba kolmas ülemaalise auditooriumiga üritus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles