Miks kaeti uues sadamas kõnnitee graniitkruusaga?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks jääb uues sadamas umbes 80-meetrine kõnnitee graniitkruusakattega? Kõnnitee jääb kevaditi suurvee alla ja lahtine killustik seal tõenäoliselt ei püsi. Kas seda ei saa asfaltida või katta kivisillutisega?

Vastab abilinnapea Kajar Lember:

Seda peaks muidugi projekti algatajatelt küsima, miks selline valik on tehtud.  Eks seda saab jooksvalt vaadata ja võimalik on ka asja parandada, kui sellest mingi probleem tekib.

Ma ei oska kommenteerida, miks ta niimoodi on jäetud. Seda projekti on kõvasti kärbitud, aga võib-olla on sel ka mingi muu põhjus. Aga ma loodan, et kui sellest mingi probleem tekib, siis sellele lahendus leitakse. 

Ülejäänud sadamateed on ära asfalditud ja kõik on väga ilus, aga see killustikuga kõnnitee osa jätab tõesti mulje, et selle jaoks enam raha ei jätkunud.

Aga ma kohe uurin, mis sellega täpselt on ... (Umbes poole tunni pärast.) Selgus, et see killustikukattega kõnnitee on inseneride pakutud lahendus.

Kui seal oleks asfalt või sillutis, võib suurvesi ja jää selle ära lõhkuda. Eks esimene aasta näitab, kas see lahendus toimib. Ja kui ei toimi, siis saab seda muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles