Anne kanalil võidutsesid 10 km ujumises tulevikulootused

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikamaaujumise sari jõudis laupäeval Anne kanali äärde, kus esmakordselt peeti Eesti meistrivõistlusi 10 km avaveeujumises. Erakordseks muutis sündmuse asjaolu, et nii naiste kui meeste arvestuses napsasid meistritiitli 15-aastased ujumise tulevikulootused.

Pikimat kavas olnud distantsi asusid ujuma 14 sportlast: 10 meest ja neli naist. Üks osaleja hiljem katkestas. Võitjana astus vetelpäästemaja juures kanalist välja tartlane Kregor Zirk (Ujumise spordiklubi). Zirgi aeg oli 2:21:23. Temast poolteist minutit hiljem finišeerus avaveeujumise viimaste aastate valitseja Andres Olvik, kellele Zirk juba mulluste avaveeujumiste etappidel kandadele astus. Kolmandaks tuli Tartu noormees Sander Paavo samuti Ujumise spordiklubist.

Naiste arvestuses krooniti 10 km ujumise Eesti meistriks 15-aastane Margaret Danilov Keilast, kes lõpetas distantsi ajaga 2:49:04. Teisele kohale tuli Eve Virkkunen (U-klubi) ning kolmandale Kristiina Arusoo (U-klubi).

Oma aegu analüüsinud sportlased leidsid, et ehk ei olnud võistlusrada Anne kanalile märgitud kõige täpsemalt ning pikim distants võis ulatuda tegelikult isegi 11 kilomeetrini.

Lisaks maratonujumisele võeti mõõtu ka kahe kilomeetri pikkusel distantsil, 400 m rahvaujumises ning lastelegi oli oma võistlus.

Pühapäeval  võistlesid pikamaaujujad Elvas Verevi järves 2000 m distantsil, kus Kregor Zirk taas võitis.

Tartus näeb pikamaaujumist taas 15. augustil, mil ujutakse Emajõe karikale 1600 m. Et aga möödunud nädalal Emajõest võetud veeproov ei vastanud suplusvee normidele, võib võistlus tulla hoopis Anne kanalil. Lõpliku otsuse langetavad korraldajad kolmapäeval, mil jõest on võetud uus veeproov ja selle tulemused teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles