Tartus hukkus sõiduauto ja reisirongi kokkupõrkes eakas mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus hukkus täna hommikul Elroni reisirongiga kokku põrganud sõiduautos eakas mees.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul juhtus raske liiklusõnnetus kella 8.45 ajal Tartus Betooni tänava ülesõidul, kus Tartu raudteejaama suunas liikunud reisirongile sõitis ette sõiduauto Audi. Õnnetuses hukkus autos üksi viibinud 79-aastane mees.

Esialgsetel andmetel põles raudteeülesõidul liiklusõnnetuse hetkel punane foorituli ning kostis hoiatav helisignaal. Samuti andis ülesõidule ilmunud autole signaali rongijuht, kel polnud pidurdamisest hoolimata võimalik rongi nii kiiresti peatada. Rongis viibis umbes 50 reisijat, kes kõik jäid terveks.

Eesti Raudtee teatel lasti reisijad rongist välja veidi pärast kella üheksat ning kell 9.35 vabastati tee. «Esmase vaatluse kohaselt raudtee vigastatud ei ole. Reisirongi seisund võimaldab jätkata teekonda Tartu jaama,» kinnitas pressiesindaja.

Politsei algatas juhtunu täpsete asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetluse.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa märkis, et raudteeülesõit on ohtlik koht, mistõttu tuleb sellele lähenedes olla äärmiselt tähelepanelik. «Enne raudtee ületamist tuleb igal liiklejal piisavalt veenduda, et ületus on ohutu ning rongi ei ole lähenemas,» ütles ta prefektuuri teatel.

Rongis viibinud Postimehe Tartu reklaamijuht Merle Aasna sõnul sõitis rongile ette Tähtvere poolt tulnud Audi, mis lohises tükk maad rongi esiotsaga kaasa. «Pauk polnud kõva, tunnetasin, et midagi juhtus, aga ei osanud arvata, et see oli selline suur õnnetus,» rääkis ta. «Meie vagunis keegi ei kukkunud, inimesed veel istusid.»

Reisijad ootasid ligi kakskümmend minutit vagunites, kuni rongi uksed lahti tehti. Pärast seda tuli enamik reisijatest rongilt maha ja läks oma teed. «Päästjad tulid väga kiiresti, kui rongilt maha tulin, vaatasin vilksti autot - väga sodi see polnudki,» rääkis Aasna.

Sündmuskohal viibiv Tartu Postimehe reporter Kertu Kula andis teada, et rongile ette sõitnud sõiduautos hukkus 79-aastane Endel. Rongis keegi vigastada ei saanud. Liiklus õnnetuskohal on taastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles