Luunjas valmis väike supluskoht

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Emajõgi  on Luunja alt alati läbi voolanud, kuid korralikku ujumiskohta seal seni polnud. Varakevadel alustas Luunja vald roosiaiast väikse jalutuskäigu kaugusel jõe ääres võsa mahavõtmist ning nüüd on selle asemel väga ilus vaade ja väike rand.

Maal levivad uudised ruttu ja nii on lapsed väikse ujumiskoha, mis tegelikult veel päris valmis polegi, juba liivalosse täis ehitanud ning selle on avastanud ka kaugema kandi rahvas. Eile keskpäeval loksutasid seal Emajõge üle kallaste Võõpste noormees Egert Rumjantsev (vasakul) ja Kavastus elavad Karl Johannes Laanesaar (paremal) ning Kristjan ja Karlis Kattus. Noormehed olid Luunja staadionil just lõpetanud jalgpallitrenni ja tegid jõe ääres aega parajaks, bussini oli veel paar tundi.

«Väga hea ujumiskoht, puhas ja mõnus,» kiitis Luunjas elav Ave Ploomipuu, kes veetis eile rannas oma eelviimast puhkusepäeva. «Siia toodi kõvasti liiva, vesi ei lähe enam järsku sügavaks, ja kalda äärde pandi geotekstiil – nüüd ei vaju vette minnes põlvini mutta nagu varem.»

Rääkimata sellest, et nüüd ei pea Ploomipuu pere ega teisedki Luunja inimesed enam ujumas käima kodust 2,5 kilomeetrit eemal Kabina karjääris nagu varem. «Õhtuti käib siin väga palju rahvast,» lisas Ave Ploomipuu.

«Supluskohta oli meil väga vaja,» ütles Luunja vallavanem Aare Anderson. «Inimesed võtsid selle kohe omaks.»

Ujumiskoha rajamiseks kulus vallal ligi 15 000 eurot. Selle raha eest lasti maha võtta jõge varjanud paks võsa, rajati ligi 30 meetri pikkune ujumiskoht ja sinna viiv tee. Käimla ja riietuskoht on veel ajutised, vallavanema sõnul tulevad sinna korralikud riietuskabiinid, pingid ja prügikastid. Varsti saab mängida ka rannavõrkpalli.

Täna peetakse vastses supluskohas veeohutuspäeva, kus päästjad tutvustavad oma varustust ning õpetavad, mida teha uppuja päästmiseks. Väikestele rannalistele jagatakse ujumise algõpet. Ujumiskohta seatakse üles koostöös Lõuna päästekeskusega ka päästerõngas ja veeohutusstend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles