Piirivalvurid tabasid salasigarette vedanud mehed

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuest pappastist leiti kokku 64 600 Valgevene ja Vene maksumärkidega sigaretti.
Kuuest pappastist leiti kokku 64 600 Valgevene ja Vene maksumärkidega sigaretti. Foto: Lõuna prefektuur

Möödunud nädalavahetusel pidasid Piusa kordoni piirivalvurid kinni kaks salasigarette vedanud meest.

Laupäeva öösel kella ühe ajal avastasid Piusa kordoni piirivalvurid Võru maakonnas Meremäe vallas Marinova küla lähistel piirialal tõenäolise ebaseadusliku kontrolljoone ületamise kahe isiku poolt suunaga Venemaale ja tagasi.

Lõuna prefektuuri teatel pidasid piirivalvurid mõni aeg hiljem Tiklasõ küla lähistel kinni kaks meest vanuses 33 ja 23 eluaastat. Lisaks leidsid piirivalvurid kuus pappkasti, kus oli kokku 64 600 Valgevene ja Vene maksumärkidega sigaretti.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juhi Tamar Tamme sõnul võib Lõuna prefektuuri territooriumil kontrolljoont ületada vaid selleks ette nähtud maanteepiiripunktides. Piiripunktide vahelisel alal on kontrolljoone ületamine keelatud, ammugi on see siis keelatud koos salakaubaga.

«Antud juhtum on vaid üheks näiteks, et selline ebaseaduslik tegevus ei jää meie piirilõigul märkamata ning toob kaasa karistuse,» hoiatas ta. Ühtlasi kutsus Tamar Tamm piiriäärsete valdade elanikke üles veelgi tihedamale koostööle piirivalvuritega.

«Piiriäärsele kuritegevusel ei ole kohta Eesti Vabariigis. Kõige tõhusamalt saame sellele vastu astuda kui tegutseme koos. Ärge jääge ükskõikseks, kui oma kodukohas kahtlast liikumist märkate, andke endiselt sellest piirvalvuritele teada. Koos loome turvalisust teie kodukohas,» lisas ta.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust.

Selle aasta esimese seitsme kuuga on Lõuna prefektuuri piirivalvurid maismaapiiril fikseerinud 21 salakaubaveo juhtumit ning avastanud 860 660 sigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles