Noored vutimehed teenisid välja treeneri rahulolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalavahetusel peetud Otepää Cupilt neljanda kohaga naasnud noored Tammeka mängijad tegid kolmapäeval juba tõsiselt trenni.

Eelmisel pühapäeval oli Otepääl 2005. aastal sündinud poiste jalgpalliturniir, kus Tammeka noored mängijad võistlesid alagrupi mängudes väga hästi. Kõiki kolme vastast võideti ning pääseti kindlalt alagrupist edasi. FC Tiigrid alistati 3:1, FC Otepää 2:1 ning FC Heliost võideti lausa 9:0.  

Poolfinaalis pidi Tammeka mängima Jõhvi Lokomotiviga. Tartu poisid mängisid väga põnevat mängu ning võitlesid ennast 0:2 kaotusseisust välja, kuid penaltiseerias tuli tunnistada vastaste 5:6 paremust.

3.-4. koha kohtumises mindi vastamisi Tiigrite meeskonnaga. Kui alagrupis suutsid Tammeka poisid neid võita, siis selles mängus pidid nad leppima 1:0 kaotusega.

Tammeka treener Erki Kade ütles, et neljas koht pakkus talle rohkem positiivseid emotsioone ning ta jäi mängudega väga rahule. «Poisid mängisid oma võimetele vastavalt ning tegelikult olid kõik vastased võidetavad, lihtsalt poolfinaali penaltiseerias tabas meid ebaõnn,» märkis ta.

Kade sõnul oli turniiri korraldus väga hea ning lastele pakkusid lõbu tegevused mängude vahel, näiteks õhujalgpall ja jalgpallibooling. Viimases pidi veepudeleid palliga ümber lööma.

Tammeka mängija Herman Pedmanson jäi mängudega väga rahule, siiski ütles ta, et vastased olid rasked. Ta lisas, et talle meeldis Otepääl võistelda ning Pühajärves ujumas käia.

Turniirilt esikoht

2005. aastal sündinud Tammeka võistkonna koosseisu kuulusid Henri Käblik, Kristjan Baumann, Ronald Puhk, Mark Kaspar Kõnd, Otto Kuuseok, Paul Järve, Kennet Padjus, Herman Pedmanson, Karl-Martin Kõiv ja Markus Ummik.

Tammeka 2004. aastal sündinud noored jalgpallurid tulid Otepäält koju kullaga. Turniiril osales kaheksa võistkonda, kes olid jaotatud kahte alagruppi. Tammeka poisid mängisid A-alagrupis ja suutsid oma grupi seitsme punktiga võita, alistades FC Tiigrid 5:1 ja JK Tõrva II 3:0 ning mängides FC Helios II-ga 1:1 viiki.

Poolfinaalis oli Tammeka poiste vastasteks Heliose esimene võistkond, keda võideti 1:0. Finaalis tuli kohtuda taas Heliose teise võistkonnaga. Tasavägise finaali võitsid Tammeka poisid 1:0.

Kade jäi võidu toonud võistkonnaga väga rahule ning ta ütles, et poisid olid väga tublid, sest nad suutsid kuuma ilmaga jõuda nii poolfinaali kui ka finaali. «Kaks viimast mängu olidki kõige raskemad, kuid sel päeval oli jalgpallijumal meie poolel,» ütles ta.

2004. aastal sündinud Tammeka võistkonnas mängisid Mattias Erik Tiik, Georg Voldemar Järve, Karl Markus Kiudma, Kevin Burov, Kener-Mairon Krull, Märten Pall, Mattias Jürgenson, Kaur Vadi, Andres Avameri ja Sten-Erik Ujuk.

Nutiseadmetest eemale

Augustis ootab noori vutisõpru laager. Kade rääkis, et laagris ei mängi poisid ainult jalgpalli, vaid plaanis on ka muud tegevust. «Poistel peab lõbus olema ning tegevus peab pakkuma vaheldusrikkust, muidu nad tüdinevad kiiresti ära,» lisas ta.

Kade sõnul on laagri eesmärk poisid toast välja saada ning neid nutividinatest võimalikult eemale hoida.

Suve viimase kuu lõpus tuleb noortel jalgpalluritel meistrivõistluste turniir, mida korraldab Eesti jalgpalliliit. Alagrupid moodustatakse piirkonna järgi ning mängud mängitakse kaks korda läbi nii kodus kui võõrsil. Meistrivõistluste turniir toimub kaks korda aastas, kevadel ja sügisel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles