Toomemäel algas treppide remont

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmehed olid usinalt ametis trepi lammutamisega.
Ehitusmehed olid usinalt ametis trepi lammutamisega. Foto: Kalev Saar

Esmaspäeva hommikul alustati Toomemäel tähetorni ümbruse treppide remonti, kuid objektilt puudusid hoiatavad sildid.

Neid, kes hommikul Toomemäel treppe tahtsid kasutada, ootas ees üllatus, sest töömehed olid alustanud juba nende lammutamist, hoiatavad sildid aga puudusid nii Ülikooli kui ka Vallikraavi tänava juurest. Tegelikult peavad ehitusobjektidel olema sildid töö alguse ja lõpu kuupäevaga.

Juuli alguses tuli teade, et peale hansapäevi ja Rally Estoniat alustatakse tähetorni ümbruse treppide remonti. Pea kuu aega on aga sellest möödas ning seetõttu võib see paljudel ununenud olla. Tartu linnavalitsuse koduleheküljelt ei olnud samuti esmaspäeval võimalik saada teavet treppide remondi kohta.

Linnavalitsuse linnamajanduse osakonna haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma ütles, et nad tegelevad sellega, et hoiatavad sildid saaksid üles. Linnavalitsuse koduleheküljele lubas ta ka teavituse panna.  

Toomemäel remonditakse kaks betoontrepistikku tähetorni ümbruses. Töö sisaldab trepiastmete, -põskede, -platvormide ja -rennide remonti. Veel tehakse uued astmete nurkrauad ja torukäsipuud, samuti treppide ülemised platvormid. Treppide asukoht, välisilme ning kalle ei muutu. Ehitus läheb maksma 30 826 eurot ning kestab augusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles