Tartu ülikoolis on edaspidi neli valdkonda

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Ove Maidla / Postimees

Tartu ülikooli nõukogu kinnitas eelmise nädala alguses senati poolt vastu võetud põhikirja, mille kohaselt on ülikoolis edaspidi neli valdkonda, mille alla koonduvad omakorda teise tasandi üksustena ka kolledžid ja instituudid.

Põhikirja kinnitamise poolt hääletas elektrooniliselt kaheksa nõukogu liiget üheteistkümnest, vastu ega erapooletuid ei olnud.

Juuni lõpus otsustas nõukogu panna senati poolt vastu võetud uuele põhikirjale viivitava veto, mis annaks osapooltele lisaaega täiendavateks aruteludeks nii ülikoolis sees kui ka väljaspool.

Tartu ülikooli nõukogu esimees Kersti Kaljulaid sõnas, et tal on hea meel, et senat lahendas ka selle mure, millele nõukogu vetootsuses viitas. «Vahel on hea korraks aeg maha võtta selleks, et veelkord kontrollida, kas valitud suund on see, mida enamus tõesti mõistlikuks peab,» märkis ta.

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm ütles, et ülikooli juhtimise kaasajastamise üks oluline etapp on põhikirja jõustumise teel tänaseks läbitud – uus põhikiri on nõukogu poolt kinnitatud.

Järgmise sammuna jätkatakse rektori sõnul ülikoolis arutelusid valdkonnasisese akadeemilise struktuuri moodustamise ning instituutide ja kolledžite põhikirjade koostamise üle.

Kalm sõnas, et paralleelselt ülikooli uue põhikirja koostamisega on struktuuri korrastamine juba varasemate aastate jooksul ka toimunud. Näiteks alustas 2014. aasta alguses sotsiaal- ja haridusteaduskonnas tööd ühiskonnateaduste instituut, 2015. aastal alustab filosoofiateaduskonnas tegevust maailma keelte ja kultuuride kolledž.

Uus põhikiri jõustub 2016. aasta 1. jaanuarist ning selle järgi on ülikoolis edaspidi neli valdkonda – humanitaarteaduste ja kunstide, sotsiaalteaduste, meditsiiniteaduste ning loodus- ja täppisteaduste valdkond.

Nelja valdkonna alla koonduvad teise tasandi üksustena instituudid ja kolledžid. Instituudi nimes võib senati otsusel kasutada sõna «teaduskond».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles