Kuumad küsimused: kui palju segab leitsak maalimist?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas värv tuubis on kuumaga vedelam ja kui palju üldse segab leitsak maalimist?

Vastab kunstnik Nadežda Tšernobai:

Värv on olemuselt nagunii vedel. Teine asi on see, et kunstnik läheb targa inimesena varahommikul ja natuke hiljem õhtul maalima, et vältida keskpäevast kuumust.

Millal teil endal tuli viimati nüüdse palavusega vabas õhus maalida?

Reedel, ma maalisin Postimehe toimetuse rõdul.

Ma teadsin seda küll. Olin puhkusel ja kui tulin esmaspäeval tööle tagasi, rääkisid sellest mulle kolleegid, aga nad ei teadnud ütelda, mida saab sellelt maalilt näha.

Ma maalisin ülikooli peahoonet, Von Bocki maja ja keeltemaja. Seoses Tartu kunstnike näitusega Tallinna kunstihoones tahtis näituse kuraator Peeter Talvistu minult üht Tartule iseloomulikku linnavaadet.

Kuidas mõjub põrgupalavus akti maalimisele? Vahest õnnestub nüüd mõnele inimesele, kes varem ei ole aktimodell olnud, kergesti auk pähe rääkida? Nii kuuma ilmaga käivad ju kõik niigi peaaegu paljalt ringi.

Aktimodelli leida on üldiselt väga raske. Kui aga inimene ei ole varem poseerinud, ei tohiks teda kuuma ilmaga seda panna tegema. Ikkagi raske füüsiline töö, tuleb kaua aega olla pinges, ja pinge mitmekordistub, kui on väga palav. See oleks kuritegu modelli suhtes, sest ta võib lihtsalt kokku kukkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles