Koerad pääsevad bussi, jalgratastega segadus kestab

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna Kolpakova jäi pika ninaga, kui tahtis oma suukorvistatud koera Tartu linnaliinibussi kaasa võtta, sest bussijuht ei lubanud. Bussifirma Sebe leiab, et juht käitus korrektselt.
Hanna Kolpakova jäi pika ninaga, kui tahtis oma suukorvistatud koera Tartu linnaliinibussi kaasa võtta, sest bussijuht ei lubanud. Bussifirma Sebe leiab, et juht käitus korrektselt. Foto: Kalev Saar

Sebe ja Tartu linn leppisid kokku, et Tartu linnaliinibussidesse võib kaasa võtta koeri, kui neil on suukorv peas ja nad on kuni meetrise rihma otsas.

Sellisele kokkuleppele jõudsid Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste ja Tartu linnamajanduse osakonna juhtaja Rein Haak pärast tartlase Hanna Kolpakova tõstatatud probleemi, et bussijuht ei luba koeraga sõitjaid bussi.

Kolpakova juhtumi peale vastas Sebe esiti, et bussijuht käitus eeskirja kohaselt.

„Kui tahad tulla koeraga bussi kastita või puurita, peab olemas suukorvistatud ja väikese rihma otsas. Kui nii ei ole, siis puuris,“ ütles Kaljuste.

Üks selgelt lahendamata küsimus on jalgrataste vedamine linnaliinibussides, mis Kaljuste sõnul otse ei ole lubatud, aga kui buss on tühi, on Sebe seda siiski võimaldanud.

„Saame üheselt aru, et jalgrattaga seaduse järgi ei tohi, aga tekib väga palju nüansse. Kas tõukeratas on jalgratas? Kas trikiratas on? Kuidas käitume rulluiskudega? Ilmselt rulluiskudel ikkagi bussi siseneda ei tohi,“ arutles Kaljuste.

Haak ütles, et ei kujuta hästi ette, et tipptunnil täis bussi oleks võimalik jalgratast kaasa võtta. Küll võiks tema sõnul kaaluda busside külge jalgrattaraami paigaldamist, vähemasti suveajaks. See on üks teemasid, mida uut bussihanget ette valmistades tema sõnul tuleks kaaluda.

Kaljuste ütles, et on selliseid raame näinud küll, linnaliikluses tuleks see paigutada bussi esiotsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles