Katusetootja täidab Tehnika tänavat

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava ääres asuva Kaupmehe hulgilao naabrusse ostis Ropka tööstuspargist ligi 1,5-hektarise krundi Olly Production, mis rajab sinna Olly Terasprofiilide tootmis- ja laohoone.
Turu tänava ääres asuva Kaupmehe hulgilao naabrusse ostis Ropka tööstuspargist ligi 1,5-hektarise krundi Olly Production, mis rajab sinna Olly Terasprofiilide tootmis- ja laohoone. Foto: Kalev Saar

Olly Production ostis Ropka tööstusparki krundi. Ropka tööstuspargis Kaupmehe hulgilao juurest Turu tänavaga kõrvuti jooksev Tehnika tänav elavneb tasapisi: esimese hoone vastu kerkib teine ning tuleval aastal ilmselt kolmaski.

Viimati nimetatud ehitise rajamiseks võõrandas Tartu linnavalitsus Ropka tööstuspargis Kaupmehe hulgilao naabruses, Tehnika 12 asuva 14 624-ruutmeetrise kinnistu 276 000 euro eest osaühingule Olly Production, mis tahab sinna ehitada tootmis- ja laohoone.

«Oleme juba mõnda aega otsinud uute tootmis- ja laopindade ehitamiseks võimalusi, et kolida tootmine Jõgevamaalt Kassinurmest suuremasse linna,» selgitas Olly Produc-tioni juhatuse liige ja Jõgevamaal tegutseva Olly Terasprofiilide tegevjuht Priit Sula. «Tartu eestvedamisel valminud Ropka tööstuspark on meie ettevõttele nii asukohalt kui ka välja ehitatud infrastruktuuri poolest igati sobiv.»

Tootmine kahte kohta

Aastal 2001 asutatud Eesti kapitalile kuuluv Olly Terasprofiilid plaanib Tartus Tehnika tänaval toota teraskonstruktsioone.

«Uues hoones saame teostada oma laienemis- ja arendusplaane, mille üheks oluliseks osaks on lähitulevikus uute toodetega turuletulek,» lisas Olly Terasprofiilide juhatuse liige Heiki Paade. Tartu poolt rääkisid tema sõnul logistiliselt sobivam asukoht ning tõsiasi, et siin on lihtsam leida töötajaid, keda ettevõte vajab siin 15–30.

Nüüd ongi ettevõte alustamas hoone projekteerimist Ropka tööstusparki ning ühtlasi peetakse uute tootmisliinide hankimiseks nende müüjatega läbirääkimisi. Seniste arvestuste järgi kulub uue hoone ehitamiseks ja seadmete soetamiseks 1–1,2 miljonit eurot.

«Töötame selle nimel, et uue hoone ehitus Tartus võiks alata tuleval aastal,» kinnitas Heiki Paade, kes eelmisel nädalal ajas koos Priit Sulaga tööasju Koreas ja Hiinas. Praeguse kava järgi jääb senisesse tootmisesse Kassinurmes teraskatuste ja vihmaveesüsteemide valmistamine, teraskonstruktsioone ja muid tooteid hakatakse tegema Tartus.

Kuus vaba krunti

Ligi 49-hektarine Ropka tööstuspark asub Emajõe lähedal ja piirneb Turu tänavaga. Tartu linn pakub seal müügiks 1625 – 20 434-ruutmeetriseid krunte, mille juurde on ehitatud juurdepääsuteed, kaugkütte- või gaasitorustik, vee- ja kanalisatsioonitorud ning tagatud sajuvee ärajuhtimine ja side- ja elektrivarustus.

«Viis krunti on sealt ostetud ja kuus on veel müügis,» ütles Tartu linnavalitsuse inseneriteenistuse spetsialist Liisa Unt. «Huvi selle piirkonna vastu on veidi suurenenud, sest Idaringtee ja uus sild hakkavad seal valmis saama.»

Ropka tööstuspargis on maatüki soetanud OÜ Bengel Invest, AS Hektor-Light, AS Top Vox, AS Kaupmees Investeeringud ning OÜ S. V. Ärigrupp. Viiest ostetud krundist kahele on hooned ehitatud. Hiljuti algas ehitus ka kolmandal maatükil, Tartu Postimehe andmetel tuleb sinna veoautode remondikeskus.

Liisa Unt märkis, et tulevikus on Ropka tööstusparki võimalik suurendada. «Seal on Emajõe poole minnes veel umbes sama palju tühja maad,» ütles ta. «Kuid kõigepealt tuleb seal pinnas ära täita ning vajalik infrastruktuur rajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles