Linnajuhtide süü või süütus pole veel selge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev Saar

Ütlusega «me ei tee siin ainult pätti» vihjas Kallaste abilinnapea Viktor Nukka (pildil vasakul) tõsiasjale, et teda ootab kohtuskäik ning uurimise all on ka Kallaste linnavolikogu esimees Fjodor Plešankov (paremal).

Prokuratuur on esitanud Kallaste endisele linnapeale Viktor Nukkale ning linna endistele raamatupidajatele Aive Laumetsale ja Kiira Leonovale süüdistuse omastamises ametiisiku poolt ja suures ulatuses. Lisaks süüdistatakse neid dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.

Politsei ja prokuratuur heidavad asjaosalistele ette Kallaste linna raha tarvitamist isiklikuks otstarbeks 50 000 euro ulatuses, kasutades selleks fiktiivseid arveid. Muu hulgas maksis linn kinni raamatupidajate rohkem kui 1200 eurot maksnud reisid Türki.

Viktor Nukka on varem Postimehele kinnitanud, et linn tasus ekslikult raamatupidajate puhkusereiside eest, kuid isikud on need summad hüvitanud. Muus osas pole Nukka süüdistustega nõustunud. Viktor Nukka süüdistuse arutamine Tartu maakohtus algab 2. septembril.

Mais teatas Eesti Päevaleht, et Kallaste volikogu esimeest ja ASi Kallaste Kalur omanikku Fjodor Plešankovi kahtlustatakse korruptsioonis: kriminaaluurimise aluseks on laevaremondi slipi ehitamine, mis tuleb Kallaste Kaluri omaniku ja juhatuse liikme Plešankovi erasadama taha. Ajalehe andmetel tähendab see, et ametnik on osalenud iseenda või oma lähedastega seotud äriühingut puudutavate otsuste langetamisel.

«Ei tea, mis sellest asjast on saanud, käisin üks kord uurija juures, aga ei andnud ütlusi,» ütles Fjodor Plešankov läinud reedel. «Selline süüdistus on täielik jama – muidugi hääletasin volikogus selle poolt, et Kallaste areneks, et meie linn saaks laevaremondi slipi.»

Lõuna ringkonnaprokuratuurist tuli Fjodor Plešankovi korruptsioonikahtlustuse kohta napp vastus. «Kriminaalasi on jätkuvalt menetluses ja selles on üks kahtlustatav,» teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku ülesandeid täitev Carol Merzin. Kahtlustatavat prokuratuur vastavalt isikuandmete kaitse seadusele praeguses menetlusetapis ei identifitseeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles