Tänavune suvekontsert keskendub valsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert 2012. aastal Kassitoome orus. Dirigeerib Paul Mägi, laulab René Soom.
Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert 2012. aastal Kassitoome orus. Dirigeerib Paul Mägi, laulab René Soom. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval annab Tartus Kassitoome orus traditsiooniliselt tasuta suvekontserdi Vanemuise sümfooniaorkester. Kontsert pakub ka sel korral priid võimalust nautida ligi 90-minutilist muusikaelamust vabas õhus.

Tänavu kõlavad sümfooniaorkestri esituses mitmesugused valsid ja ooperiaariad. Orkestrit juhatab dirigent Paul Mägi.  

«Sellel aastal on kava pühendatud valsile,» rääkis dirigent. Ta lisas, et maailmas on väga palju kaunist muusikat, mida Eestis ehk suhteliselt vähe mängitakse. Valss on ka teema, mis seob kogu kontserdi tervikuks.

Põnev repertuaar

Pühapäeva õhtul kuuleb Kassitoome orus näiteks Mihhail Glinka «Valssi-fantaasiat», Johann Straussi «Vene marssi» op 426, Richard Wagneri Sieglinde aariat «Du bist der Lenz» ooperist «Valküür», Manuel de Falla «Danza Españolat» ooperist «La vida breve» ja Emmanuel Chabrieri «Españat» rapsoodiana orkestrile. Solistidena astuvad üles Heli Veskus ja Linda-Anette Suss.

Mägi rääkis, et Vanemuise suvekontsert on võibolla isegi ainus traditsiooniline sümfoonilise muusika kontsert Eestis, mis toimub niimoodi igal aastal. Selle tõttu tahetakse ka kava koostamisel hoida klassikalist joont.

Vanemuise orkestri intendant Aivo Koddanipork rääkis, et orkestriga tullakse välja põhimõtteliselt  täiskoosseisus. Nii on see olnud igal aastal, sõltuvalt kavast, lisas ta.

Kontsert on tasuta tänu headele sponsoritele. Mägi sõnas, et üleüldse on tore, kui nii Tartu elanikud kui ka kaugemalt tulnud saavad muusika-elamuse ning huvitavat kava nautida rahata. Eelmisel aastal käis kuulamas umbes 6000 inimest.

Looduslik mängupaik

«Kassitoome on haruldaselt kena paik ning on erakordne, et meil on võimalus seal mängida. See on ka väga hea akustikaga vabaõhukontserdi koht,» lausus Paul Mägi. Kuna ala on looduskaitse all, siis suurüritusi sinna naljalt ei lubata, Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert on aga erand. «Me oleme väga õnnelikud, et saame igal aastal seal esineda,» sõnas dirigent.

Kassitoome kontserdiga jätkab Vanemuise teater pikka tava. Nimelt korraldas Vanemuine juba 20. sajandi algupoolel suviti aiakontserte, mille keskmes olid samuti klassikalise muusika palad.

Vanemuise suvekontsert

• Pühapäeval kell 20 Kassitoome orus.

• Vanemuise sümfooniaorkestrit dirigeerib Paul Mägi.

• Solistid Heli Veskus, Linda-Anette Suss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles