Elvas valmis reoveepuhasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana reoveepuhasti. Foto on illustratiivne.
Vana reoveepuhasti. Foto on illustratiivne. Foto: Olev Maidla

Kui seni oli vaid kolmandik Elvast ühendatud ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga, siis nüüd valminud uus keskkonnasäästlik reoveepuhasti annab rohkem kui 6000 Elva linna ja Käärdi aleviku elanikule võimaluse liituda ajakohase reoveekäitlusega.

«Eesmärk oli katta ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga kogu Elva ning samal ajal uuendada ja laiendada nii joogivee- kui ka reoveepuhastit,» ütles ASi Emajõe Veevärk juhatuse liige Andres Aruhein. «Praegu oleme sealmaal, et enamik torustikku on välja ehitatud. Reoveepuhasti on valmis ja joogiveepuhasti valmib selle aasta lõpuks.»

Uues puhastis, mille ehitustööd tegi konsortsium Merko Infra ja Merko Ehitus Eesti, puhastatakse kogu piirkonna reovesi ning käideldakse reoveesetted. «Ehitasime uue nelja raudbetoonist mahutiga reoveepuhasti ning tegime muud vajalikud tööd,» rääkis Merko Ehitus Eesti projektijuht Viljar Paas.

Viimane tähendab, et ehitati eraldiseisev purgla, paigaldati maasse kaks pumplat, puhastati biotiigid kogupindalaga 8900 ruutmeetrit, rajati muda tahendamiseks 2500-ruutmeetrine asfalditud settetahendusväljak ning piirati territoorium aiaga. Puhastisse paigaldati 1800 meetrit roostevabast terasest ja plastist torusid. Vana puhasti lammutati ja sealne maa-ala haljastati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles