Politsei tuvastas igal teisel veokijuhil rikkumise

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevast kolmapäevani kontrollisid politseinikud Lõuna-Eestis kommertssõidukijuhtide töö- ja puhkeajaseadusest kinnipidamist, raskeveokite massi ning koormate kinnitust. Kokku kontrolliti 107 veokijuhti ning nendest 56 rikkust seadust.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna vanemkomissar Priit Tuuna sõnul oli kolmandik veokitest ülekoormatud ning juhid ei olnud kinni pidanud töö- ja puhkeajaseadusest.

«Väsinud juht ning ülekoormatud veos on kahtlemata liikluses ohtlikud ja üle töötanud veokijuhi reaktsioon ja tähelepanu võib olla aeglasem, samuti ei pruugi suure massiga sõidukid ohu korral piisavalt kiiresti pidama saada,» märkis Tuuna.

Hooletult kinnitatud koorem seab ohtu teisi liiklejaid, kelle teele võib koormast midagi kukkuda ning traagilise õnnetuse põhjustada, lisas ta.

Muude rikkumiste hulgas pidasid politseinikud kinni ühe juhi, kes oli tarvitanud alkoholi, 19 ületas kiirust ning lisaks tabati neli juhtimisõiguseta sõidukijuhti.

Erakorralisele ülevaatusele suunasid korrakaitsjad üheksa sõidukit. Kokku kontrolliti kolme päeva jooksul 187 kommertssõidukijuhti, rikkumisi tuvastati 81 juhil.

Selle aasta kuue kuu jooksul on veokitega juhtunud 131 liiklusõnnetust, mille tagajärjel on saanud viga 76 ning hukkunud 12 inimest. Mullu samal ajal juhtus Eestis 139 õnnetust, kus üks osapooltest oli veoauto. Siis sai viga 73 ning hukkus kuus liiklejat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles