Politsei kõrvaldas Tartus roolist purjus bussijuhi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Foto on illustreeriv.
Alkomeeter. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Et politseioperatsiooni käigus tabati vaid üks joobes sõidukijuht, on politsei hinnangul hea näitaja. Paraku asus see üks juht Tartust Narva suunduva liinibussi roolis.


Reedel, 9. juulil korraldas politsei Tartus Narva maanteel kontrollaktsiooni «Kõik puhuvad», mille käigus kontrolliti 325 sõidukijuhti. Teiste seas pidasid korrakaitsjad kinni ka liinibussi, mille juht oli tarvitanud alkoholi. Narva suunduvas bussis oli 15 reisijat, teatas Lõuna prefektuur.

Bussijuht kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati väärteomenetlust. Bussijuhi joove polnud raske, kuna politsei alustab alates 1,5-promillisest joobenäidust sõidukiroolis kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Ove Saar tõdes, et kutselise bussijuhi poolt on tegu järjekordse kahetsusväärse ja ohtliku juhtumiga.

«Alles eelmisel päeval peeti Võrumaal kinni liinibussi juht, kelle joobeaste oli nii kõrge, et tema suhtes alustati koguni kriminaalmenetlust. Reisijaid vedav joobes bussijuht on liikluses eriti ohtlik,» hindas komissar.

Saare sõnul on probleem kutseliste bussijuhtidaga isegi laiem. Kahetsusväärselt sageli on politseipatrullid pidanud viimasel ajal juhtima bussijuhtide tähelepanu liikluseeskirja erinevate punktide rikkumisele.

«Me eeldame siiski, et kutselised juhid peaksid olema liikluses teistele eeskujuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles