Õllebaar Punane Ronk lõpetas lennu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kuigi praegu veel ilutseb Baeri tänava alguses õllebaari Punane Ronk silt, lõpetas baar tegevuse tegelikult juba 5. juulil.

Baari omaniku Ragnar Vahemetsa sõnul ei tulnud otsus koht sulgeda kergekäeliselt, kuid olude sunnil tuli seda teha. Nimelt on tal oodata perelisa ning kuna kodu asub Tallinnas, siis perele keskendumiseks tuli Tartu tolm jalgelt pühkida.

Vahemets sai baari pidamise käigus endale kinnitust, et mikrobaariga, mis mahutab umbes 15 inimest, on võimalik hakkama saada küll. Punasesse Ronka leidsid enamasti tee uusi õllemaitseid otsivad kliendid, mitmest neist said püsikülastajad.

Pooleaastane tegevusperiood pakkus nii mõnegi lõbusa seiga. Nii jäid Vahemetsale meelde end mikrobaari mahutada üritanud jalgpallitiim,

öised hommikumantlis saunalised, lõbusad lauamängurid ja improviseeritud tantsuõhtud.

Õppetunnina sai esimest korda baarindusega tegelev Vahemets teada, et heal baariomanikul on vaja muu hulgas teadmisi nii majandusest kui ka turundusest.

Jaanuaris avatud Punase Ronga asemel peaks Vahemetsa sõnul tulema sushi-baar, kuid hea õlle- ja siidrivalik peaks säilima. My Sushi omaniku Aleksei Smelovi sõnul ei ole veel kindlalt teada, millal avatakse seni vaid Tallinnas asuva restorani Tartu filiaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles