Kõrgemas sõjakoolis algasid sisseastumiskatsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisteväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool.
Kaisteväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool. Foto: Sille Annuk

Rohkem kui 200 kandidaati läbivad alates eilsest kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastme kursusele sisseastumise katsed.

Katsetele otse ajateenistusest tulnud reamees Karri Peetermann tunnistas, et tegi valiku sõjakooli kasuks juba mitu aastat tagasi. «Olen viis aastat tegelenud militaarspordiga. Usun, et õpin sõjakoolis ennast paremini tundma ja saan hea hariduse, see võimaldab tegeleda erialaga, mis mulle meeldib,» rääkis Peetermann.

Esimesse katsetepäeva mahtus katsete korra tutvustamine ja akadeemiline test. Täna pannakse proovile kandidaatide füüsiline ettevalmistus, kui terve päeva vältel viiakse Tähtvere pargis läbi üldfüüsilised katsed.

Samuti algavad täna kutsesobivusvestlused.

Sisseastumiskatsete tulemused avalikustatakse hiljemalt 29. juulil kella viieks kõrgema sõjakooli kodulehel ja kooli fuajees teadetetahvlil. Uut kursust oodatakse kooli õppima 11. augustist. (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles