Tartu läänepoolsel ümbersõidul algavad varsti teetööd

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru tänava teetööd. Foto on illustratiivne.
Võru tänava teetööd. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Esmaspäeval kirjutasid Maanteeameti ja AS Nordecon esindajad alla Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitusala lepingule, mille raames kaasajastatakse Tartu-Võru-Luhamaa maantee 3-kilomeetrine lõik Lemmatsi teest Lennujaama teeni.

Maanteeameti lõuna regiooni ehitusvaldkonna juhi Janar Taali sõnul on ehitatakse neljarajaliseks Lemmatsi ja Lennujaama teede vaheline 2,1-kilomeetrine lõik ning ülejäänud 0,9 kilomeetrit jääb kaherajaliseks teeks.

«Tõrvandi olemasoleva ristmiku asemele ehitatakse eritasandiline riste, mis koosneb ühest raudtee- ja ühest maanteeviaduktist,» kirjeldas Taal kuu aja pärast algavaid ehitustöid.

Lennuvälja praeguse ristmiku asemele ehitatakse eritasandiline ristmik ning jalakäijate ning jalgratturite tunnel. Lisaks 3,1 kilomeetrisele põhimaanteele ehitatakse kogu objekti ulatuses välja veel kahe kilomeetri jagu kõrval- ja juurdepääsuteid. Samuti ehitatakse 2,3 kilomeetri jagu jalg- ja jalgrattateid.

Pärast Lemmatsi tee ja Lennuvälja tee vahelise lõigu valmimist jääb 11,6-kilomeetrisel Tartu läänepoolsel ümbersõidul välja ehitada veel kaks lõiku: Raja tänava ja Variku viadukti vaheline lõik ning Lennujaama ristmiku ja Uhti vaheline teelõik.

2015. a sügisel lõppevad tööd lähevad maksma 10 495 000 eurot ja 85 protsenti sellest summast tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles