Paadiõnnetuses Peipsil jäi üks inimene kadunuks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Marina Puškar

Täna õhtul läksid Alajõe vallas Uusküla külas Peipsi järvele laste PVC paadiga lõbusõitu tegema kaks alkoholijoobes ja ilma päästevarustuseta meest, paadi purunedes õnnestus ühel mehel pääseda, teine aga jäi kadunuks.

Kell 17.38 sai häirekeskus kõne kohalikult elanikult, kes teatas Peipsi järvel toimunud paadiõnnetusest ja uppumisohus olevatest inimestest, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Selgus, et järvele läinud meeste kummipaat purunes umbes kilomeetri kaugusel rannast. Üks paadis viibinud isik suutis ujuda lähedal asunud kalameeste paadini. Teine mees aga jäi kadunuks.

Sündmuskohale esimesena jõudnud politsei- ja piirivalveameti Alajõe piirivalvekordoni kaater toimetas uppumissurmast pääsenu kaldale. Meditsiinilist abi isik ei vajanud.

Jõhvi päästekomando pinnaltpäästjad alustasid sündmuskohale jõudes koheselt vee alla vajunud mehe otsinguid, kuid teda leida ei õnnestunud. Seitsme meetri sügavusest õnnetuspaigast leiti kummipaat, mis toimetati kaldale. Sündmus anti üle politsei- ja piirivalveametile.

Ilma päästevarustuseta ja alkoholi tarvitanud inimeste paadisõidud võivad kergelt lõppeda traagiliste tagajärgedega. Kahjuks ei peeta päästevarustust oluliseks, kuna see ei ole kohustuslik.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu on seisukohal, et Eesti veekogudel peaks päästevest olema kohustuslik. Enda ohutuse eest tuleb hoolt kanda enne veekogule minekut ja päästevarustust ei tohi unustada. Paadiga sõitmisel tuleb kindlasti võtta arvesse ilmastikuolusid ja tunda paadi eripära. Ükskõik millise veekogu ääres ja veesõidukis tuleb olla kaine, sest paljud õnnetused juhtuvad just siis, kui inimene on tarvitanud alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles