Veere hinnangul ei pruugi Raidal aru saada haldusmenetluse normidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris sõlmisid Jaanus Raidal (vasakul) valimisliidust Otepää ja Kuldar Veere liidust Otepää Kodanik koostööleppe valla juhtimiseks. Kolmas osapool oli Urmas Kuldmaa IRList.
Novembris sõlmisid Jaanus Raidal (vasakul) valimisliidust Otepää ja Kuldar Veere liidust Otepää Kodanik koostööleppe valla juhtimiseks. Kolmas osapool oli Urmas Kuldmaa IRList. Foto: Fotomontaaž Avo Meeks

Otepää vallavanema Kuldar Veere hinnangul ei pruugi teisipäeval Veerele avaliku kirja saatnud Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal saada aru õigusakti tühisuse ja kehtetuse mõistetest.

«Minu arust on Raidali kiri suhteliselt mõttetu üllitis. Seal aetakse selgelt kaks asja sassi - ei saada aru, et üks asi on haldusmenetluse mõttes õigusakti tühisus ja teine on kehtetus,» ütles Veere BNSile. «Raidal viitab [kirjas] paragrahvile, mis räägib menetlusnormidest, aga see ei ole praegu üldse teema. Menetlusnormide teema on pigem see, kui võetakse vastu õigusakt, mida ei ole komisjonid piisavalt menetlenud. Konkreetne viide sellele, juskui [vallavanema ametist tagandamise] õigusakt oleks endiselt kehtiv, on nii tühine väide, et ma ei näe põhjust sellele midagi vastu väita.»

Otepää vallvolikogu esimehe Jaanus Raidali hinnangul on aga ebaõige väita, et vallavanema Kuldar Veere tagandamine umbusaldushääletusega oli seadustühine haldusakt, olgugi et Valga maavanema Margus Lepiku läbiviidud järelevalvemenetlus tunnistas vallavanema tagandamise õigusvastaseks. «Teie umbusaldamise poolt  hääletas kaheksa Otepää vallavolikogu liiget. Samuti on nimetatud akti kehtetuks tunnistamiseks ja teie ametis jätkamiseks vajalik vähemalt kaheksa volikogu liikme toetus, mida teil tänaseks ei ole,» kirjutas Raidal kirjas Veerele.  

«Praegu on täiesti kindel see, et hetkel ma olen vallavanem. Eks siis paistab, mis punktid päevakorda satuvad ja mis otsustatakse, kui augustis valla volikogu kokku tuleb,» sõnas Veere.

Päev pärast Veerele tehtud umbusaldusavaldust, mis hiljem kehtetuks tunnistati, saatis Raidal välja pressiteate: «Vallavolikogu esimees Jaanus Raidal ja vallakantselei esindaja Kristina Reigo tuvastasid, et endine vallavanem Kuldar Veere on vabastanud kabineti ja on lõpetanud oma tööülesannete täitmise vallavanemana. Otepää vallavanema kabinet on vaba uuele vallavanemale.»

«Kabineti vabastamine on üldse üks huvitav teema,» ütles Veere. «Ma käin tööl oma isiklike töövahenditega ja vähe sellest, et ma töötan ilma töötasuta, olen ma ka käinud oma isiklike töövahendite - sülearvuti ja telefoniga. See tähendab, et iga hetk, kui ma kabinetist lahkun, võtan ma need asjad kaasa ja siis ongi kabinet täiesti vaba. Praegusel hetkel ma ka ei ole kabinetis ja kabinet on vaba, aga näiteks eile olin ma terve päeva seal ja... ma ei oska sellest midagi rohkem arvata.»

Mullu 26. novembril Otepää vallavanemaks saanud Kuldar Veere lubas juba enne valimisi loobuda vallajuhi palgast ja annetada see õpetajatele. «Opositsioon viitab soovi puhul võimalikule maksupettusele ja seaduserikkumisele,» kirjutas seepeale ajaleht Valgamaalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles