Politsei hoiatab kelmide eest

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat. Foto on illustratiivne.
Pangaautomaat. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik / Postimees

Möödunud nädalavahetusel laekus politseile mitu teadet, et Tartus petavad vene keelt kõnelevad kelmid kaupluste lähistel inimestelt välja nende pangakaarte.

Seni on ohvriks langenud kaks eakat meest Tartust, kelle juhtumid on sarnased.

Mõlemas juhtumis varitsesid kelmid esmalt pangaautomaadi juures inimese selja taga, et näha PIN-koodi ning seejärel järgneti ühes ohvriga autoni, kus osava näitemänguga pandi inimene rahakoti suud avama ning selle sisu näitama.

Ohvri rahakoti vahel sorides võttis aga üks kelmidest märkamatult sealt pangakaardi, millega lähima automaadi juurde mindi ja konto tühjaks tehti.

Tartu kriminaaltalituse politseileitnant Viktor Võsokov soovitab inimestel olla sularahaautomaatide kasutamisel äärmiselt tähelepanelik. Pangaautomaati PIN-koodi sisestades tuleks esmalt veenduda, et teie selja taga ei seisa kõrvalisi isikuid, märkis ta.

Võsokov lisas, et koode sisestades on soovitatav peopesaga varjata numbritabloo, et selja tagant ning külgedelt poleks võimalik näha sisestatavaid numbrikombinatsioone.

«Samuti on oluline meeles pidada, et oma isiklikke dokumente ning esemeid ei tasu võõra inimese kätte anda isegi juhul, kui keegi kõrvaline väidab, et teie asjade hulgas võib arusaamatul kombel olla midagi talle kuuluvat,» sõnas Võsokov.

Politsei hoiatab, et tegemist on petuskeemiga ning palub kõigil sarnasesse olukorda sattunutel sellest politseile teada anda, kuna erinevatelt sündmuskohtadelt saadud info võimalike kurjategijate kohta võimaldab neile kiiremini jälile saada.

Ühtlasi palub politsei hoiatada kõikidel selliste kelmide tegutsemisvõtetest ka oma eakamaid sugulasi ja tuttavaid vältimaks kuriteoohvriks sattumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles