Värske aiakaup tuleb annelinlaste koduõuele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalda tee 5 suurel tühjana seisnud platsil ootab nüüd kauplejaid 25 varjualustega müügiletti.
Kalda tee 5 suurel tühjana seisnud platsil ootab nüüd kauplejaid 25 varjualustega müügiletti. Foto: Sille Annuk

Kalda teel endises tasulises parklas alustab laupäeval tööd uus turg, kust annelinlased saavad värsket kodumaist söögikraami.


«Kartul, porgand, kurk, lilled, taimed, luuad, vihad, mesi ja miks mitte ka kassipojad,» loetles Ehituse ABC naabruses uuele turule elu sisse puhuva Argent Grupp OÜ juhataja Piia Teder kaupa, mida inimesi sinna müüma-ostma oodatakse.

Ta lisas kohe, et vanakraami ja rõivaid pakkuvad kaupmehed pole oodatud. «Meie eesmärk on uuel turul pakkuda kohalikku värsket söögikraami,» selgitas Teder.

Uuel turul on 25 müügikohta, neljapäeval oli osa neist veel vabad. Kui mõni talunik peab uuele turule kauplema minemise üle natuke liiga kaua aru ja jääb müügiletist ilma, pole hullu midagi: turuplatsil võib kaubelda ka autost.

«Me pakkusimegi uue turu tegijatele, et seal võiks alguses kaupa müüa autodest,» ütles Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna juhataja Malle Blumenau. «Aga nad alustasid hoogsalt, investeeringuga, ehitasid varjualustega müügiletid.»

Uus turg on avatud iga päev kell 8.30–18.30, et ka töölt tulevad inimesed saaksid seal sisseoste teha. «Rohelisel ehk meie mõistes maaturul on Annelinnas kindlasti mõtet,» märkis Malle Blumenau. «Aga sel aastal jäid turu tegijad asjaga veidi hiljaks. Vaatame, kuidas neil läheb, ja siis otsustame, kas järgmisel aastal jätkame seal turuga või ei.»
Uus turg tegutseb Annelinnas septembri lõpuni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles