Linn toetab kogemusnõustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mittetulundusühingu Händikäpp kogemusnõustamis- ja koolituskeskus sõlmis Tartu linnavalitsusega lepingu, et jätkata kogemusnõustamise pakkumist.

Kogemusnõustajate poole saavad liikumis- ja nägemispuudega inimesed ning nende lähedased pöörduda siis, kui nad vajavad abi puudega inimeste õigusi ja iseseisvust puudutavates küsimustes.

Keskuse nõustajad on samuti erivajadusega inimesed, kes kasutavad probleemide lahendamisel isiklikke kogemusi ja täiendkoolitusel omandatud teadmisi.

Nõustatakse telefoni, e-posti ja Skype`i teel või sotsiaalvõrgustike kaudu. Vajaduse korral kohtutakse kliendiga talle sobivas kohas.

Nõustajad viivad kliendi kokku ka selle ametkonnaga, mille kompetentsi probleemi lahendamine kuulub.

Händikäpp avas kodanikuühiskonna sihtkapitali toel kogemusnõustamis- ja koolituskeskuse 2012. aastal. Senised kogemused olid kinnitanud, et puudega inimestele pakutav nõustamine pole piisav, kuna sageli ei süveneta juhtumi üksikasjadesse või lähtutakse lahenduste pakkumisel väljakujunenud mallidest, mis jätavad abivajajale tunde, et ta on tähtsusetu ja kasutu.

Kogemusnõustamine on mitmetes riikides puuetega inimeste nõustamisel levinud meetod, mida Eestis on seni kasutatud väga vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles