Noored naasid Kaplinnast matemaatikaolümpiaadilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Aafrika Vabariigis leidis 6.–13. juulini aset rahvusvaheline matemaatikaolümpiaad, kus Eesti võistkond jäi 101 riigi seas 74. kohale.

Igast riigist osales võistlusel kuni kuus õpilast ja Eesti võistkonda kuulus peale Tallinna koolide õpilaste Simmo Saan Hugo Treffneri gümnaasiumist.

Parima tulemuse saavutas eestlastest Oliver Nisumaa, kes sai 15 punkti 42 võimalikust, talle järgnesid Triinu Veeorg ja Joonas Kalda 14 punktiga. Simmo Saan sai 7 punkti ning Kaarel Hänni ja Joonas Jürgen Kisel vaid ühe punkti.

Marek Järvik Tartu ülikooli teaduskoolist rääkis, et pronksmedali piiriks kujunes 16 punkti, millest Nisumaa jäi vaid ühe ning Veeorg ja Kalda kahe punkti kaugusele.

Rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil anti kahe päeva jooksul lahendada kuus ülesannet, mille peamine raskus seisneb tuntud matemaatikatõdede kombineerimises. Seega ei piisanud edukaks esinemiseks lihtsalt paljude faktide äraõppimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles