Rally Estonia muudab Tartus liikluskorraldust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralli liiklusskeem.
Ralli liiklusskeem. Foto: Politsei

Tartus on 17.-19. juulil seoses Rally Estonia toimumisega muudetud liikluskorraldust.

Politsei palub liiklejatel olla tähelepanelik ning järgida ajutisi liiklusmärge ning reguleerijate korraldusi, vahendas PPA pressiesindaja.

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur ütles, et suure rahvamassi kogunemine rallivõistlusele mõjutab linnas oluliselt liikluspilti.

«Politsei põhiülesandeks seejuures on rahustada liiklust ning juhtida autojuhtide tähelepanu liikluskorralduses tehtud muudatustele ja piirangutele,» selgitas ta.

Politseijuht lisas, et rallivõistlust külastavatel inimestel tuleb olla linnaliikluses tähelepanelik, varuda ühest punktist teise jõudmisel kannatust, jälgida ajutisi liiklusmärke ning järgida turvameeskonna juhiseid tagamaks nii endale kui teistele turvaline võistlus. «Autojuhtidel, kes üritust vaatama ei plaani minna, soovitame pigemini kesklinna piirkonnas liiklemist võimalusel vältida,» lisas ta.

Pühapäevani on liiklus suletud Tartus Vabaduse puiesteel Uueturu-Raekoja plats lõigul. Ümbersõit on võimalik Narva maantee kaudu. Ühtlasi suletakse selleks ajaks tavaliiklejatele ka Poe tänavale sissesõit.

Neljapäevast pühapäevani on liiklus suletud Vabaduse puiesteel vahemikus Raekoja platsist Gildi ja Magistri tänavate parklani.

Samuti on reede õhtul ajavahemikul kell 17.30-22.30 liikluseks suletud Ülikooli tänav alates Vanemuise tänavast Küütri tänavani, lisaks ka Lossi, J.Liivi tänavad, Veski tänava lõik Näituse tänavast  J.Kuperjanovi tänavani, J.Kuperjanovi tänav Kastani tänavast Tiigi tänavani, Vallikraavi tänav ning K. E. von Baeri tänav.

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur soovitas, et ka mujal Lõuna-Eestis toimuvatel kiiruskatsetel tuleb rallihuvilistel varuda piisavalt aega ühest punktist teise liikumisel. «Kiiruskatsed jäägu rallisõitjate pärusmaaks,» viitas ta ning lisas, et pealtvaatajate suhtes, kes raske jalaga gaasipedaali tallavad, on politsei karistuse määramisel kindlasti range.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles