Nädal enne Tartu Ülikooli vastuvõtu lõppu on esitatud 7500 avaldust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone fassaad.
Tartu Ülikooli peahoone fassaad. Foto: Margus Ansu

Täna hommikuks oli Tartu Ülikooli kõikidesse õppeastmetesse kandideerimiseks esitatud üle 5200 bakalaureuseõppe, 1911 magistriõppe ning 465 doktoriõppes jätkamise avaldust.


Kõige rohkem on avaldusi esitatud bakalaureuseõppe arstiteaduse õppekavale, kuhu praeguse seisuga soovib sisse astuda 430 tudengikandidaati. Arstiteadus on Tartu Ülikoolis ka ainus õppekava, kus vastuvõtt toimub paremusjärjestuse alusel, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Lävendipõhise vastuvõtuga õppekavadel on seni populaarseimateks erialadeks majandusteadus ligi 350, turismi- ja hotelliettevõtlus eesti- ja soome-ugri keeleteadus umbes 180 ja geenitehnoloogia ligi 160 avaldusega.

Sisseastumiseksamitega õppekavadele saavad tudengid avaldusi hakata esitama alates 12. juulist. See puudutab umbes kolmandikku TÜ õppekavadest.

Tartu Ülikoolis toimuvad sisseastumiseksamid enne avalduste esitamist ning selle tingib lävendipõhine vastuvõtt. Ülikooli eesmärk on, et üliõpilaskandidaat saaks enne avalduse esitamist teada nii riigieksamite kui ka sisseastumiseksamite tulemused, mis võimaldab üliõpilaskandidaadil oma punktisumma välja arvutada ja saada teada, kas ta ületab soovitud õppekavale kehtestatud lävendi.

Bakalaureuseõppe avalduste vastuvõtt lõpeb 16. ning vastuvõetute nimekirjad selguvad 20. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles