Vaidlused panid Tartu uue bussilepingu ootele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Saraki Tartu linnaliinibussi kavand.
Lauri Saraki Tartu linnaliinibussi kavand. Foto: Lauri Saraki kavand

Tartu linn ei saa ka veel lähemate nädalate jooksul sõlmida kuueks ja pooleks aastaks liiniveolepingut konkursi võitnud firmaga Sebe, kuna kaks hankel osalenud firmat vaidlustasid konkursi tulemused.


«Lepingu sõlmimisel on veto peal,» selgitas Tartu linnamajanduse osakonna jurist Sille Arak praegust olukorda.

Kuna AS Harjumaa Liinid ja AS MRP Liinid on oma vaidlustuse esitanud, ei jää linnal muud üle kui oodata rahandusministeeriumi juures tegutseva riigihangete vaid-lustuskomisjoni otsust. Ning sellegi otsuse võivad vaidlustajad halduskohtusse edasi kaevata.

Milles vaidlustuste sisu seisneb, seda Arak ei avaldanud. Küll aga kinnitas ta, et linn on oma seisukoha kujundanud.

Riigihangete vaidlus-tuskomisjoni kantselei sekretär Tiina Loosaar märkis, et sel nädalal koguvad nad osapooltelt selgitusi. Kui see tehtud, kutsutakse kokku vaidlustus-komisjoni istung. Täpset istungi aega ei ole aga veel paika pandud.

Komisjon langetab oma otsuse kümne päeva jooksul pärast koosolekut. Seega ei saa Tartu linn veel lähema paari nädala jooksul Sebega liiniveolepingut sõlmida. Kui vaidlusega minnakse kohtusse, lükkub leping kaugemasse tulevikku.

MRP Liinide ega Harjumaa Liinide esindajad ei olnud eile kommentaariks kättesaadavad.

Tartu linnavalitsus tunnistas Sebe avaliku bussiliiniveo riigihanke võitjaks 18. juunil. Tuleval aastal on bussifirma nõus teenindama Tartu linnaliine 103 miljoni krooni eest.

Praegu maksab linn bussivedusid korraldavale GoBusile dotatsiooni ligikaudu 40 miljonit krooni aastas. Umbes sama palju teenib bussifirma ka piletitulu.

Tuleval aastal tahab linnavalitsus võtta bussipiletite müügi üle ning hakkab ise koostama ka bussisõidugraafikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles