Purjus bussijuht põrutas koos reisijatega kraavi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlletaara
Õlletaara Foto: Peeter Langovits

Politseil ei jäänud pärast Võrumaal kraavi tagurdanud bussijuhi alkoholijoobe mõõtmist muud üle, kui alustada tema suhtes kriminaalmenetlust.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall rääkis, et 8. juulil kell 13.20 tegi piirkonnapolitseinik Võrumaal Käätso-Rõuge-Luutsniku tee esimesel kilomeetril tavapärast liiklusjärelevalvet, kui tema tähelepanu äratas Võru-Mõniste liinibuss. Nimelt oli buss tagurdades vajunud tagumiste ratastega kraavi ning ei saanud sealt enam omal jõul välja.

Kontrollimisel selgus tõsiasi, et bussi roolinud juht oli alkoholijoobes ning joobeaste oli nii kõrge, et tema suhtes alustati kriminaalmenetlust. Bussis oli kolm reisijat ning keegi nendest vigastada ei saanud.

Võru politseijuht Tauno Klaar nentis juhtumit kommenteerides, et kutselise juhi puhul on tegemist väga kahetsusväärse käitumisega, mis kahjustab ka tema kolleegide mainet.

«Politsei on senini eeldanud, et kutselised auto- ja bussijuhid kui kõrgema ohu valdajad on vastutustundlikud liiklejad ning ei luba endale tööülesannete täitmisel purjuspäi rooli taha istumist. Nüüd on seda usaldust vähemaks jäänud,» tunnistas Klaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles