Triatlonil võidutsesid välismaalased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva pärastlõunal peetud Tartu Milli triatloni võitsid valgevenelanna Kristina Rulkevitš ja lätlane Andrejs Dmitrijevs. Parima eestlasena sai teise koha Liisa Kull ja meeste arvestuses kolmanda koha Harri Sokk.

Naiste arvestuses teise koha saanud Liisa Kull ütles, et ta jäi võistlusega väga rahule. Talle meeldis see, et raja ääres oli palju kaasaelajaid, kes motiveerisid andma endast kõike. Kullil õnnestus rattadistantsil minna ka juhtima. «Tavaliselt teistel naisosalejatel rattasõit nii hea ei ole ning see annab mulle hea eelise,» lisas ta. Eelmisel aastal sai Kull kolmanda koha.

Mullu teise ja tänavu kolmanda koha saanud Harri Sokk oma tulemusega rahul ei olnud, sest eesmärgiks oli siiski võit. Teiseks tulnud venelane Andrei Ljatski osutus Soku jaoks halva üllatusena liiga tugevaks. «Tõusud on mul tugevad ning tavaliselt püüan endast eespool olevad võistlejad kinni,» selgitas Sokk. Võistluse miinusena tõi ta välja ringiga mahajääjad, kes kippusid jalgu jääma.

Triatleeet Priit Ailt oli finišeerides väga pettunud, sest eesmärgiks oli ainult võit ning sel korral saadud neljas koht teda ei rahuldanud. «Lihtsalt oli kõik valesti,» ütles Ailt. «Tõus Raadi hotelli juures oli raske ning vastutuul segas rattasõitu.»

Võistkondade arvestuses tuli võitjaks Ummisjalu.

Tartu Milli triatlonil pidid võistlejad ujuma 1,5, rattaga sõitma 40 ja jooksma 10 kilomeetrit.

Laupäeva hommikul startisid harrastajad igamehetriatlonil. Võistlejad pidid ujuma 500 meetrit, rattaga sõitma 10 ja jooksma viis kilomeetrit. Naistest oli parim Laura Kallas ja eestlastest jõudis meestest kolmandana finišisse Henry Räppo. Igamehetriatloni võitis Vassili Krestjaninov Venemaalt ja teisena lõpetas Titas Pumputis Leedust.

Laura Kallase sõnul oli võistlus raske, sest joosta oli väga palav. Tõusud olid Kallase jaoks mõnusad ning ebameeldivusi ei valmistanud. Ta lisas, et võistlus käib tal õega ning sel korral oli ta parem. Õde Rahel Kallas sai naiste arvestuses kolmanda koha.

Kolmandat korda triatlonist osa võtnud Henry Räppo jäi võistlusega rahule, kuigi eelmisel aastal sai ta oma vanuseklassis teise koha. «Pealtvaatajad aitavad ja suurendavad motivatsiooni – see panebki pingutama,» rääkis ta.

Laupäeva ennelõunal anti start ka lastetriatlonile. Ujuma pidi 160 meetrit, rattaga sõitma 2,5 kilomeetrit ning jooksma 800 meetrit. Lastetriatloni võitis leedulanna Evelina Tomkevičiute.

Eestlastest oli parim teisena lõpetanud Johan Tamm, kes rääkis, et võistlus polnud lihtne, eriti jooks, sest distantsid olid väikesed ja seetõttu selgitakse võitja välja lühikese ajaga. Üldiselt jäi Tamm võistlusega rahule ning kiitis korraldust ning pealtvaatajaid.

Pealtvaatajaid oli võistlusi jälgima kogunenud palju ning pigem elati kaasa kõigile, mitte kindlale lemmikule. Igal aastal Tartu triatlonit vaatamas käiv Raul Neeme sõnas, et ta elab võistlusel kõigile kaasa, sest talle on sport tähtis.

Kuueaastane Kusti Kilk, kes tegeleb rattasõiduga, ütles, et talle meeldib triatlon ning kui ta Soome onule külla läheb, käivad nad tihti koos triatlonit vaatamas.

Kokku võttis tänavusest triatlonist osa üle 800 võistleja Eestist, Soomest, Venemaalt, Lätist, Leedust ja Valgevenest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles