Tartusse koguneb punkansamblite paremik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurim pungifestival Punk’n’Roll leiab tänavu aset 11.-12. juulil Raadi mõisapargis, kus astub mõlemal päeval lavale 15 omanäolist esinejat.


Kahepäevane subkultuurisündmus pakub läbilõiget Eesti punkansamblite paremikust, lisaks valikut välismaalt ja kõike muud, mis käib ühe korraliku pungifestivali juurde.

Tuntuimad kodumaised esinejad on Eesti pungi patriarhid J.M.K.E ja Velikije Luki, kelle looming on jõudnud ikooni staatusse paljude punkmuusika sõprade hulgas. Pealinnast tulevad veel False Pregnancy, uusi tuuli toov Electrobation ning juba pikemat aega Eesti punkmuusikat kujundanud Aknool ja ZLO.

Kaasakiskuvalt tantsulist folkmuusika mõjutustega punkkõla toob suvepealinnast Leg­shaker ja radikaalse sõnumiga vürtsitatud hardcore’i saab kuulata Tartu grupeeringult SS Robot. Oma panuse festivalile annavad veel paljud teised bändid.

Esimesteks väljakuulutatud väliskülalisteks sel aastal on vana kooli hard-core punki mängiv 1980ndate legend Riistetyt Soomest ning karmikõlalist tumedat punki viljelev Wagars Lätist.
Aastast 1998 korraldatav Punk’n’Roll on Eesti suurim ja vanim punkrokkmuusika festival. Punkaritele on see sama tähendusega, mis Hard Rock Laager raskerokisõpradele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles