Südalinn muutub ajutiselt autovabaks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Nädalavahetusel peetavad hansapäevad ja triatlon toovad kesklinna mitmeks päevaks muutused ning piirangud liikluses, mille tõttu on südalinnas kõige etem liikuda jalgsi või rattaga.

«Kolmandat suve ühel nädalavahetusel peetavate hansapäevade ja triatloni tõttu ootavad meid ees keerulised päevad, kesklinn muutub autovabaks,» tõdes Tartu linna ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona. «Aga linnast ära sõita sellepärast ei tasu – kes siis üritustel osaleb?!»

Autodega liiklemine lõpeb südalinnas täna kell neli õhtupoolikul ning tavapärane elu taastub esmaspäeva hommikul kell kuus. Linnaliinibussid täna Vabaduse puiesteel veel sõidavad, ühissõidukite liikluses on sel tänaval paus laupäeva hommikust pühapäeva õhtuni.

Hansapäevade ajutine liikluskorraldus kehtib kesklinna jalakäijate alal, Poe tänaval, Vanemuise ülemises ja Vabaduse pst parklas. Täna kella neljast õhtupoolikul esmaspäeva hommikul kella kuueni tagatakse vanalinna sisse ja sealt välja sõit Ülikooli tänava kaudu, mis muudetakse Vallikraavi-Jakobi lõigul kahesuunaliseks.

Poe tänavale pääseb samal ajal Ülikooli tänava poolt, kuid esmaspäeva hommikuni on Poe tänaval parkimine keelatud. Vanemuise ülemises ja Vabaduse pst parklas on piiratud sissepääs laupäeval kella 7-st kuni pühapäeval kella 19-ni.

Tähelepanu, triatlon!

Suured liikluspiirangud toob triatlon, mille võistlusradade, tribüünide jm paigaldamisega on seotud Baeri, Jakobi, Kloostri, Kroonuaia, Lai, Liivi, Veski ja Näituse tänav, Narva maantee, Vabaduse puiestee, Vabadussild ja turuhoone parkla.

Narva maantee on homme liikluseks suletud Vene tänava ringristmikust linna piirini. Narva maanteed saab reguleerija märguandel ületada Puiestee, Peetri ja Vahi tänava ristmikel. «Seal on võimalikud liiklusseisakud,» märkis Madis Oona.

Suletud on ka Jõhvi maantee linna piirist Aovere ristmikuni. Narva-suunalised ümbersõidud käivad Jaama tänava ja Viira tee kaudu.

Veesõidukitele on kehtestatud võistluste ajaks liikluskeelud Emajõel Võidu silla ja lodjakoja vahelisel lõigul.
Piirangutega tuleb arvestada ka Kroonuaia sillal: laupäeval saab sealt sõita Herne tänavani ning pühapäeval on lubatud vaid parempööre Emajõe tänavat pidi Supilinna sõitmiseks.

Et olukorda veidi leevendada, on remonditaval Võidu sillal tänasest 20. juulini avatud ajutiselt 1+1 sõidurada.
«Ei tohi aga unustada, et sild on remondis, pool silda on üldse kinni ja teisel poolel tuleb remondi pärast arvestada piirangutega,» ütles Madis Oona. «Kellel vähegi võimalik, neil palume sõidukitega kesklinna vältida.»

Et Võidu sillal puuduvad praegu kõnniteed, siis jalakäijaid sinna ei lubata.

Pühapäeval kell 11–17.15 on liikluseks suletud Vabaduse puiestee (Uueturu-Laia lõigul), Lai tänav, Kloostri tänav, Kroonuaia tänav (Emajõe-Jakobi lõigul), Jakobi tänav (Veski-Laia lõigul), Veski tänav (Jakobi-Liivi lõigul); Näituse tänav (Veski-Baeri lõigul) ja Baeri tänav (Liivi-Jakobi lõigul). Narva maanteel Vene tänava ringristmikust Vabaduse puiesteeni on kinni üks kesklinnasuunaline sõidurada.

«Kõige parem on nädalavahetusel kesklinna tulla jalgsi, ratta või linnaliinibussiga,» soovitas Madis Oona.

Muutused bussiliikluses

Buss nr 4 ei läbi homme Narva maantee sulgemise ajal kell 8.30–19 Vene, Raadi ja Orava peatust. Ajutine peatus kesklinna poole asub Roosi tänaval enne Narva mnt ristmikku.

Tallinna maantee poole sõitvatel bussidel nr 6, 8 ja 16 on homme kell 8.30–19 ja pühapäeval kell 11–19 ajutine peatus Hurda tänaval enne Kreutzwaldi ristmikku. Buss nr 7 ei läbi homme Narva mnt sulgemise ajal kell 8.30–19 Vene, Peetri kiriku ja Jänese peatust. Ajutine Peetri kiriku peatus linnast väljuval suunal on Roosi tänaval peale Puiestee ristmikku.

Buss nr 10 ei läbi homme kell 8.30–19 Orava ja Narvamäe peatust. Ajutine Narvamäe peatus asub Roosi tänaval enne Puiestee ristmikku.

Rohkem teavet liikluspii-rangutest ja muutustest bussiliikluses on Tartu kodulehel www.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles