Klaaspärlimängu festival alustab taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vähi
Peeter Vähi Foto: Postimees.ee

Täna algav kümnes Klaaspärlimängu festival jätkab eelmiste aastate suunda ja üritab üllatada publikut esinejate valikuga. Kavas on ka neli esiettekannet. «Tartu elanikud ja turistid on festivali omaks võtnud ja  selle suunaga rahul,» märkis festivali kunstiline juht Peeter Vähi.

Kavas on näiteks jaapanlase Kato Kuniko kontsert, kus helikunstnik esitab neli Pärdi lugu ainult löökpillidel. Julgeid kooslusi pakuvad Igor Garšnek ja Sven Grünberg, kes ühendavad elava elektroonilise miksi keelpillikvarteti muusikaga.

Toomkiriku varemetes saab kuulata valgevene folk- ja keskaja muusikat rokivõtmes, sest Tartusse tuleb taas vanavene muusikat esitav Esse-Quintet. Üks nende pillidest, tavapäratult suur bassbalalaika on 150 cm pikk ja kaalub 10 kilo.

Põimiku Pärdist, Bachist ja Ardo Ran Varrese uudisteosest kannab ette Klaaspärlimäng Sinfonietta.

Klaaspärlimängu festivali avab eesti soost maalikunstniku-muusiku Kalev Mark Kostabi näitus Jaani kirikus. Kostabi esineb festivalil ka bändiga.

10.–16. juulini toimub  toomkiriku varemetes ja Jaani kirikus 16 kontserti klassikalisest elektroonilise muusikani. Ette mängitakse 15 helilooja teoseid ning festivalil esineb 170 muusikut.

Klaaspärlimäng
• Täna kell 19 Jaani kirikus Klaaspärlimäng Sinfonietta, Martin Kuuskmann (fagott), Andres Mustonen (viiul, dirigent), kontsertmeister Elar Kuiv. Kavas Mozart, Krigul (fagotikontserdi «Goin» esiettekanne), Vähi.
• Kogu kava leiab http://www.klaasparlimang.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles