Jalgpallitreener pettus enim Brasiilia mängus

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan O`Konnel-Bronin
Ivan O`Konnel-Bronin Foto: Erakogu

Jalgpalliklubi Tamme­­ka duubelmeeskonna peatreener Ivan O`Kon­­nel-Bronin lootis MMi alguses suuri tegusid Brasiilialt, nüüd usub ta Saksamaa kulda.


Milline oli esimene jalgpalli MM, mida mäletate?

Ma arvan, et see oli Mehhiko MM 1986. aastal.

Kui vana siis olite?

13-aastane.

Kui kaua olite siis jalgpalli mänginud?

Olin vist juba kuus aastat trennis käinud.

Mis tollelt MMilt on eredalt meelde jäänud?

Mul on meeles, et Venemaa mängis Belgiaga ja Belgia sai edasi, kuigi neil oli enne värava löömist suluseis, mida võis isegi lennukilt näha.

Mis mulje on teile tervikuna jätnud Lõuna-Aafrika MM?

Pole just kõige eredam. Võrreldes eelmise MMiga on mäng läinud kuidagi igavamaks. Kõik meeskonnad on õppinud hästi kaitsma ja rohkem istutaksegi kaitses. Meeskondi, kes oskavad ja tahavad rünnata, on vähe. Keegi ei taha riskida.

Millist liini Tammekas aetakse? Kas seal püüate rohkem lahtisemale, ründavamale mängule rõhuda?

Võrreldes teiste Eesti klubidega mängime ründavamalt. Selle tõttu ei lähegi meil praegu väga hästi, sest ründame palju, aga saame kontrarünnakutega karistada.

Kes on teie lemmikmeeskond MMil?

Praeguse seisuga Saksamaa, aga see muutus turniiri käigus. Saksamaa mängib üsna ründavat stiili. Mängijaist on lemmik Miroslav Klose.

Esialgu meeldis mulle Brasiilia mäng, aga mida aeg edasi, seda vähem suutsid nad mind vaimustada. Loobusin pöidlahoidmisest, sest nad ei suutnud oma mängu leida, neil polnud eriti ideid, milliseid käike kasutada.

Tegelikult läks neil juba esimene mäng Põhja-Koreaga väga raskelt. Värav, mille Maicon üliterava nurga alt lõi, oli juhus. Samas on see, et poolfinaali ei jõudnud ei Brasiilia ega Argentiina, pisut halb, arvestades vaatajate huve.

Kas kõik, kes jõudsid poolfinaali, on seda väärt?

Hollandis olen pettunud. Slovakkide vastu pidid nad ikka kõvasti punnitama, et võit kätte saada. Slovakkia pole ju kuigi tuntud jalgpallimaa, eri­­ti Hollandiga võrreldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles