tARTuFF otsib enim armastusest pakatavat paika

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel aastal vaadatakse armastusfilmide festivalil tARTuFF filme näoga Emajõe poole.
Sellel aastal vaadatakse armastusfilmide festivalil tARTuFF filme näoga Emajõe poole. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Augustis tuleb Raekoja platsile taas armastusfilmide festival tARTuFF, mis pakub mitmeid lõbusaid uuendusi ja mänge. Ühes neist saavad tartlased ühekoos panustada kõige rohkem armastust kiirgava paiga leidmisse.

Mängu idee seisneb tARTuFFi projektijuhi Agnes Nurme sõnul selles, et iga inimene oma mõtete ja Twitteri säutsudega annab teada, mida linnas märgatakse, ning koostöös leitakse koht, kus on kõige rohkem armastust.

Nurme peab põnevaimaks uuenduseks aga hoopis kinosaali ümberkeeramist ehk filme vaadatakse näoga Emajõe poole. See annab tema sõnul võimaluse olla inimestele enam avatud, sest korraldustelgid ja melu tuuakse rohkem raeplatsi keskele.

Veel tuleb armastusteemaline raamatukogu, kus saab lugeda kirjandust ja luulet ning ka filme laenutada. Huvilised saavad mängida lauatennist ja koostööd tehakse Tartu Indiefestiga, kes hoolitseb muusikalise poole pealt.

Üheksas Tartu armastusfilmide festival tARTuFF leiab aset 4.–9. augustini, mille ajal saab Raekoja platsil näha igal õhtul kaht filmi ning lisaks pakub Elektriteater dokumentaalfilmiprogrammi.

Raekoja platsil tulevad teiste hulgas ekraanile näiteks John Carney 2013. aasta filmi «Begin Again», Yuval Adleri «Bethlehem», Destin Crettoni «Short Term 12», Ang Lee 2000. aasta võitlusfilmi «Crouching Tiger, Hidden Dragon» ja Kim Ngyeni «War Witch».

Avafilm avalikustatakse juuli keskpaigas ning kogu programm 21. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles