Luunjalased meenutavad revolutsioonilist viiuldajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luunja vallamajas avati näitus viiuldaja ja revolutsionääri Julius Eduard Sõrmuse (9. juuli 1878 – 16. august 1940) elu ja tegevuse kohta.

Välja on pandud stendid, mille valmistasid 1970. aastatel Luunja keskkoolile kohalik koduloouurija Aili Karindi ja emakeeleõpetaja Virve Eensalu.

Sõrmusest tuleb veidi juttu ka 9. juulil kell 19 tema sünnikohas Sõrmuse turismitalus algaval viiuliõhtul, kuhu sissepääs on tasuta. Rohkem kõneldakse aga seal viiulist kui imelisest ja aegumatust muusikariistast.

Rahvuslikku ja folkloorset muusikat mängivad Indrek Kalda, Raivo Sildoja ja Krista Sildoja ning klassikat Leena Laas. Nüüdisaegset elektroonilist muusikat toovad publiku ette Indrek Palu ja Tiit Kikas. Ürituse järelpeol esineb DJ Poogen. Suurelt ekraanilt saab vaadata Kaljo Kiisa mängufilmi «Punane viiul» (1974).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles