Onu Eskimo tähistab 103. sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistab 103. sünnipäeva Evald Rooma, rahva seas tuntud ka kui jäätisemeister Onu Eskimo. Nüüdseks vanim tartlane võttis õnnitlusi vastu juba hommikust saati. «Küll nüüd klõpsutavad,» muheles vanahärra külaliste ja fotograafide kaamerate ees.

Heade soovidega olid talle koju külla tulnud nii sõbrad-tuttavad kui ka näiteks jäätisetootja Balbiino delegatsioon. Keskpäeval saabusid sünnipäevalast õnnitlema linnavalitsuse esindajad.

«Mul on hea meel, et mul on sellised sõbrad, kes mind ikka meeles peavad. Teie terviseks, mu daamid ja härrad,» tõstis Rooma klaasi ka külaliste auks. Tähtpäeva puhul kikilipsu ja Tartu Tähe ordeniga ehitud Evald Rooma ütles, et kuigi aastad on tema kallal juba palju tööd teinud, on nii kaua ilmas elada olnud tõesti ime.

Lisaks õnnitlustele mängisid paar laulumeest Roomale kitarri ja süntesaatori saatel ette mõned muusikapalad. «No nüüd on vaikus tulnud, enne tormi,» ütles tähtpäevaline enne esimeste nootide kõlamist. Mälestusi esile kutsuvad laulusõnad võlusid sünnipäevalapselt välja kord laia naeratuse, kord pisarad. Hoogsat «Kui kallist kodust läksid» laulis jäätisemeister aga ise kaasa.

Evald Rooma koduakna alla pargitud Balbiino Jätsiabi bussi muusika meelitas pidupäeva puhul ümberkaudseid lapsi tasuta jäätisele. Sünnipäeva sai nautida ka kaubamaja juures, kus jagati ära 103 vaarikaplombiiri ning lendu lasti sama palju Onu Eskimo õhupalle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles