Tartu Toomemäe trepid saavad 30 000 euro toel korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäe trepid.
Toomemäe trepid. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus sõlmis 30 826 eurot maksma mineva lepingu Tähetorni ümbruse treppide remondiks, töödega alustatakse pärast Hansapäevade ja Rally Estonia lõppu ning augusti lõpuks peaks trepid juba uue ilme saama.

«Toomemägi on väga kaunis, aga järsk, Järskudest nõlvadest üles- ja alla saamiseks on vajalikud trepid,» ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski.  «Trepistikud Toomemäel on juba küllaltki vanad ja vajavad seetõttu korrastamist. Tähetorni ümbrus on tartlastele väga oluline koht, seet õttu alustatakse töödega siit ning järgnevatel aastatel jõuab järg ka teiste treppideni,» lisas abilinnapea.

Tartu linnavalitsus otsustas kuulutada Toomemäe treppide remondi riigihankel edukaks Timorehitus OÜ pakkumuse.

Riigihankes sisaldusid kahe Toomemäe betoontrepistiku remonttööd, sealhulgas trepiastmete, -põskede, -platvormide ja -rennide remonttööd, uued trepiastmete nurkrauad ja torukäsipuud, samuti treppide ülemised platvormid. Treppide välisilme ega trepi asukoht või kalded ei muutu, kuid praegu juba väga lagunenud ja seeläbi ohtlikuks muutunud trepid saavad uuendatud ja on seejärel jälle valmis vastu võtma Toomemäe külastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles