Aardlapalu prügila nõuab lisaraha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid vedas Tartu oma jäätmeid Aardlapalu prügilasse, mis on aga praeguseks suletud. Nüüd rändab Tartu prügi 60 km kaugusele Tormasse. Kavandatav Kagu-Eesti prügila paneks aga jäätmekäitlejad omavahel konkureerima.
Aastaid vedas Tartu oma jäätmeid Aardlapalu prügilasse, mis on aga praeguseks suletud. Nüüd rändab Tartu prügi 60 km kaugusele Tormasse. Kavandatav Kagu-Eesti prügila paneks aga jäätmekäitlejad omavahel konkureerima. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linn hakkab Aardlapalu prügila järelhoolduse jaoks koguma raha eriarvele. Selleks lisandub igale Aardlapalus vastu võetavale prügitonnile hind 11,59 krooni.


Linnavalitsuse teatel otsustati raha kogumist alustada alates 1. augustist.

Kui aasta algusest kehtib Aardlapalu prügilas segaolmejäätmete vastuvõtul hind 810,13 krooni tonni kohta, siis alates 1. augustist pidi hind vastavalt AS Veolia Keskkonnateenenused riigihankes tehtud pakkumisele langema 798,54 kroonini tonni kohta. Nüüd otsustas linnavalitsus vastuvõtuhinda mitte langetada.

Sihtotstarbelisi vahendeid kasutatakse Aardlapalu prügila vähemalt 20 aasta pikkuse järelhoolduse perioodil näiteks puhasti hoolduseks ja teistekski vajalikeks töödeks.

Mullu korraldas linn avaliku konkursi, mille tulemusena anti Aardlapalu prügila seitsmeks aastaks AS Veolia Keskkonnateenused kasutusse. Prügila territooriumil käib segaolmejäätmete ümberlaadimine, biolagunevate jäätmete kompostimine ning prügila meteoroloogiliste näitajate, pinnavee, nõrgvee, põhjavee, prügilagaasi ja jäätmelademe seire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles