Peipsiäärses Tiheda külas hävis tules elumaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasepää vallas Tiheda külas põles maha elumaja. Kahjustada said ka kõrvalasuvad hooned.
Kasepää vallas Tiheda külas põles maha elumaja. Kahjustada said ka kõrvalasuvad hooned. Foto: Postimees.ee lugeja

Ärev tulekahjuteade saabus laupäeva õhtul Jõgevamaalt Kasepää vallast Tiheda külast. Ärev seetõttu, et nagu küla nimigi ütleb, on majad selles Peipsiäärses külas ehitatud väga tihedalt üksteise kõrvale.

Väljakutse saabud 28. juunil kell 17.33. Selleks ajaks olid leegid juba Sõpruse tänaval asuva elumaja katusest väljas. Pealtnägijate kinnitusel hakkasid inimesed tule leviku hirmus oma autosid hoovidest välja ajama. Mõne aja pärast saabunud esimene päästeauto ei pääsenud tänavale pargitud autodest mööda ning pidi ootama, kuni inimesed oma masinad eest ära ajavad. Kui tuletõrjeauto lõpuks põleva majani jõudis, langes selle katus raginal sisse.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel põles päästjate saabudes kahekorruseline puidust elumaja (10 x 15 m) ja kuur lahtise leegiga. Kohe asuti põlevast majast otsima inimesi ning kustutama põlengut. Ühtegi inimest õnneks tulle ei jäänud.

Tule kustutamine kestis kolm tundi. Lisaks leekides hävinud majale said kuumakahjustusi kõrval asuvad eluhooned. Naabermajade süttimine suudeti siiski ära hoida.

Menetlusinspektori esialgse hinnangu järgi võis tuli alguse saada hooletust suitsetamisest maja kõrval asunud kuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles